A Tétényi-fennsík természeti kincsekben gazdag terület, számos védett fajnak ad otthont, ezért a védelme különösen fontos. Meghatározott részének megtisztítása, valamint hosszú távon az illegális szemétlerakás megelőzése kiemelt környezetvédelmi cél. A projekt keretében eltávolítják az illegálisan lerakott hulladékot, míg az újraszennyezést kamera kihelyezésével igyekeznek megakadályozni.

Kerületrész: Budatétény
Kategória: városszépészet
Javaslat típusa: állagmegőrzés
Szavazatok száma: 570
Elnyert összeg: 15 millió forint
Státusz: a szemét eltakarítása több körben megtörtént, több lakossági, önkéntes szemétszedési akció is társult hozzá. 2022 tavaszán megelőzés céljából kamerát telepítenek a területre.


 

A kezdeményezés célja elsősorban a kóbor, illetve utcáról befogadott macskák szaporodásának megfékezése, másodsorban pedig azon gazdák segítése, akik nem engedhetik meg maguknak a műtét több tízezer forintos költségeit, de felelős állattartók szeretnének lenni.

Az elnyert 5 000 000 forintos keretre meghirdetett helyek mind beteltek, a műtétek folyamatban vannak, várhatóan 2022 nyarának végén zárul le a projekt.

Kerületrész: Budatétény
Kategória: szociális intézmények
Javaslat típusa: létrehozás
Szavazatok száma: 301
Elnyert összeg: 5 millió forint
Státusz: folyamatban

 

A fejlesztés keretében megújult az Elza utcai játszótér kerítése, esőbeálló, kerti tároló készült, illetve egy padot áttelepítettek. Külön kiemelendő, hogy a kerületben elsőként itt helyeztek el baba-mama padot, amely a szoptatásban és a babagondozásban nyújt segítséget az édesanyák számára. 

Kerületrész: Budatétény
Kategória: játszóterek
Javaslat típusa: fejlesztés
Szavazatok száma: 215
Elnyert összeg: 5,5 millió forint
Státusz: megvalósult

A projekt célja kondipark kialakítása a Szoborparknál, a Meggyes utca – Szabadkai utca – Kelenvölgyi utca sarkán. Az ötlet megvalósításával a sportolni vágyók számára remek edzési lehetőség nyílik, a szabadban végzett testmozgás pedig fokozottan hozzájárul az egészség megőrzéséhez. A projekt keretében kültéri sporteszközöket telepítettek, rendezték a park környezetét, tavasszal pedig új növények telepítésével folytatódnak a munkálatok. A tervezési és kivitelezési munkák során kollégáink folyamatosan egyeztettek a projekt ötletgazdájával.

Kerületrész: Budatétény
Kategória: sportpályák
Javaslat típusa: létrehozás
Szavazatok száma: 187
Elnyert összeg: 10 millió forint
Státusz: megvalósult

A projekt keretében gyalogátkelőhelyet alakítanak ki a Gyula vezér út és a Rákóczi út kereszteződésében, annak érdekében, hogy az iskolások minél biztonságosabban közlekedhessenek az útszakaszon. A munkálatok 2022 tavaszán lezajlottak.

Kerületrész: Budatétény
Kategória: közlekedés
Javaslat típusa: létrehozás
Szavazatok száma: 147
Elnyert összeg: 13 millió forint
Státusz: megvalósult

A projekt célja kifejezetten a kistermetű kutyák részére tervezett tér kialakítása volt, ahol a gazdák biztonságos környezetben engedhetik szabadon kedvenceiket. Az elkerített területre agilityeszközöket és ivókutat is telepítettek, így egy korszerű futtató várja a 38 centiméternél alacsonyabb marmagasságú, és 11,5 kilogrammnál kisebb testű kutyákat Rózsakerten, a Mini Cuki mellett.

Kerületrész: Budatétény
Kategória: kutyafuttató
Javaslat típusa: létrehozás
Szavazatok száma: 115
Elnyert összeg: 6 millió forint
Státusz: megvalósult

A projekt keretében gyalogátkelőhelyet alakítanak ki a Huncutka Óvoda előtt. A tervezési munkákat elvégeztük, a munkálatok várhatóan 2022 tavaszán – a szakhatósági engedélyek megérkezését követően –  kezdődnek meg.

Kerületrész: Budatétény
Kategória: közlekedés
Javaslat típusa: létrehozás
Szavazatok száma: 94
Elnyert összeg: 16 millió forint
Státusz: folyamatban

Az ötlet megvalósítása során a Rákóczi úton, a Tűzliliom utca sarkától a Park utca sarkáig tartó szakasz válik babakocsi- és egyben kerekesszék-baráttá. A projekthez szorosan kapcsolódik a Huncutka ovi előtt megvalósuló gyalogátkelő, és annak akadálymentesítése is. Így az óvoda biztonságosabban megközelíthető a gyalogosok számára. A Rákóczi út és Park utca sarkától lefelé haladva a Park utcán, a Campona irányában a hibás járdaszakasz javítása önkormányzati forrásból valósult meg.

Kerületrész: Budatétény
Kategória: közlekedés
Javaslat típusa: fejlesztés
Szavazatok száma: 80
Elnyert összeg: 18 millió forint
Státusz: megvalósult


 

Az ötlet két javaslatban is megfogalmazódott, így - a kertmozihoz hasonlóan - ebben az esetben is egyeztettünk az ötletgazdákkal, majd összevontuk a javaslatokat.

A Rózsakerti Sportcentrum a nyertes ötlet szerint egy rekortán futópályával és egy kondiparkkal várta volna a mozogni vágyókat. Az ötletgazdákkal előzetesen egyeztetve, az elnyert összegből végül a futókör készült el, melynek rekortánnal borított szakasza jelenleg eléri az egy kilométeres hosszt. A futókör építése során a rekortán pályarészek mellett a járdaburkolatok is megújultak; felfestették a burkolati jeleket, illetve kihelyezték a forgalomtechnikai táblákat. A projekt keretösszege kimerült, így a futókör további részeinek rekortánburkolata a részvételi költségvetés következő évében ismételt ötletbenyújtás és kellő mennyiségű szavazat összegyűjtése esetén készülhet el.  Sikeres pályázat esetében a kör rekortánburkolatának teljes hossza 1,5 kilométer lesz, a magasságkülönbség pedig 19 méter. A kondipark eszközei külső forrásból épülnek meg a jövőben.