A kerületben korábban önkéntes csapatként, 2021 óta egyesületként működő civil szerveződés a második részvételi költségvetés keretében is támogatást kapott. A projekt célja az elcsavargott vagy kóbor kutyák befogásához, szállításához, elhelyezéséhez, állatorvosi ellátásához szükséges anyagi fedezet biztosítása, valamint a rászorulók részére szervezett ivartalanítási program támogatása volt.

Kerületrész: Nagytétény – Baross Gábor-telep
Kategória: szűrővizsgálat, prevenció
Javaslat típusa: fejlesztés
Szavazatok száma: 547
Elnyert összeg: 10 millió forint
Státusz: megvalósult


 

A Tétény-Rét Családi Park fejlesztése – a CHIP-et Csapat Kutyamentő Egyesülethez hasonlóan – a részvételi költségvetés első szakaszában a győztes projektek közé került, majd a második körben is sikeresen pályázott. Az első évadban elnyert összegből elkészült a tervezés, a terület körbekerítették, lezajlottak a terepmunkálatok, bevezették a közműveket, lerakták a burkolatokat, elhelyezték a játszótéri eszközöket, és bővítették a közvilágítást is. 

A második évadban elnyert összegből a családi park eszközeinek telepítése valósult meg; elhelyezték többek között az elválasztó kerítésszakaszt, az esőbeállót a pelenkázóval, a sakkasztalokat, a rugós játékokat, az ikercsúszdát, a többrészes mászókát, a mókuskereket, az amőbapanelt, az egyensúlyozó-köteles, pókhálós mászókát, a focikapukat, a teqballasztalt, a célbadobót és magasságmérőt, többféle hintát (mérleghinta, baba-mama hinta), a drótkötélpályát, a röplabda- és tengopályát, a több agilityeszközzel ellátott kutyafuttatót. Emellett kiépítették a mászókakomplexumot és a többfunkciós fitneszteret, valamint bizonyos helyeken virágos parkosításra is sor került. 

Kerületrész: Nagytétény – Baross Gábor-telep
Kategória: játszóterek
Javaslat típusa: fejlesztés
Szavazatok száma: 347
Elnyert összeg: 60 millió forint
Státusz: megvalósult

A projekt célja a Nagytétény központjában található Szent Flórián tér megújítása, melynek keretében tánctér létesül a hagyományosan ott megrendezett szüreti mulatság helyszínén. Emellett várhatóan öt új fa ültetésére, zöldterület-fejlesztésre, valamint egy „Nagytétény” felirat elhelyezésére is sor kerül. A beruházásnak köszönhetően a tér zöldebbé, barátságosabbá válik. A Magyar Nemzeti Múzeum a szomszédos telken régészeti parkot, látogatóközpontot és információs centrumot alakít ki a római limes magyarországi szakaszán, melynek része egy színpad, amit a megállapodás szerint a helyi egyesületek kulturális és szabadidős célból használhatnak majd.

Kerületrész: Nagytétény – Baross Gábor-telep
Kategória: kultúra
Javaslat típusa: fejlesztés
Szavazatok száma: 237
Elnyert összeg: 25 millió forint
Státusz: folyamatban


 

A projekt célja Budafok-Tétény helytörténetének bemutatása rövidfilmeken keresztül, amelyeket a nevezetességekhez telepített táblára helyezett QR-kód segítségével érhetünk el. Az ismeretterjesztő videók megtekintéséhez internet-hozzáférésre és az okostelefonunkra van szükség. A QR-kód beolvasása után megismerhetjük kerületünk történetét, sajátosságait és rejtett kincseit. A QR-kódok Budafok-Tétény nevezetességei, érdekességei mellett érhetőek majd el. 

Kerületrész: Nagytétény – Baross Gábor-telep
Kategória: kultúra
Javaslat típusa: létrehozás
Szavazatok száma: 226
Elnyert összeg: 16 millió forint
Státusz: folyamatban


 

A projekt célja egy családi park kialakítása volt, mely a Nagytétényi Sváb Emlékhely területe mellett tematikus játszótérrel, csúszdaparkkal, szabadtéri kondiparkkal, zárt kutyafuttatóval, pingpongasztalokkal és szánkózási lehetőséggel várja a kikapcsolódni vágyókat.

A Családi Park kivitelezésének ideje alatt megkezdődött a részvételi költségvetés második éve, az ötletgazda pedig a projekthez kapcsolódóan további fejlesztésekre nyújtott be pályázatot. A szavazás lezárulta előtt már egyértelmű volt, hogy a projekt újabb üteme is bekerül majd a győztes pályázatok közé, ezért az önkormányzat nem indította el az első ütem közbeszerzését, hanem megvárta a szavazás végét. 

Az első etapban elnyert összegből elkészült a tervezés, a területet körbekerítették, lezajlottak a terepmunkálatok, bevezették a közműveket, lerakták a burkolatokat, elhelyezték a játszótéri eszközöket, és bővítették a közvilágítást is. A Családi Park két ütemének megvalósítása párhuzamosan halad.

Kerületrész: Nagytétény – Baross Gábor-telep
Kategória: közösség
Javaslat típusa: létrehozás
Szavazatok száma: 137
Elnyert összeg: 80 millió forint
Státusz: folyamatban