Regisztráció

MACSKAIVARTALANÍTÁSI AKCIÓ BUDAFOK-TÉTÉNYBEN

2021 szeptemberében hirdették meg a macskaivartalanítási akciót a Részvételi Költségvetés keretében. A program azóta is zajlik, eddig 188 macska ivartalanítása történt meg.

Budatétényben 301 szavazattal jutott a Részvételi Költségvetés győztes projektjei közé a ,,Macskaivartalanítási akció, hogy ne nyávogjon a szemetes” elnevezésű ötlet. A kezdeményezés célja a kóbor, utcáról befogadott macskák gyarapodásának megfékezése, valamint a felelős állattartás elősegítése volt.

A Részvételi Költségvetésben meghatározott keretösszeg 5 000 000 forint volt, amelynek kimerüléséig tart az ivartalanítási program. Az akció sikerességét jelzi, hogy a meghirdetett helyek mind beteltek, amelyből eddig 188 macska ivartalanítása történt meg.

Az engedélyt kapott jelentkezők rendelkezésére 3 hónap állt, hogy műtéti időpontért jelentkezzenek az önkormányzat által szerződött állatorvosnál. Az elsőként kiadott engedélyek december végén, január elején lejártak. Akik hosszabbítást sem kértek és a műtétre sem jelentkeztek, azok helyére megkezdődött az újabb engedélyek kiadása, a már meglévő várólista szerint.

A macskaivartalanítási program várhatóan 6 hónap múlva fejeződik be.

A Részvételi Költségvetés 2022-ben is folytatódik, a részletek miatt kövesse a projekt hivatalos weboldalát, a https://kozossegrekapcsolva.hu/ oldalt!

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Véghajrában

Nyertes ötletek térképe