Városrész: teljes kerület

Várható költség:
20.000.000 Ft.

Baba-mama közösségi tér

Jó napot!

Pedagógus, óvodapedagógus, két gyermekes édesanya vagyok.

Sokat mozgok a gyerekekkel a kerületben és mindig örömmel fogadom az újításokat, játszótereket, egyre baba barátabb köztereket. Ezúton is nagyon köszönjük! Azonban még mindig hiányzik a kerületből egy baba-mama közösségi tér!

Korábban a Pötty könyvesbolt kínált remek helyet kisgyermekeseknek, de sajnos a covid alatt bezártak. A művházban még mindig nehezen valósul meg a közösség építés, a meghitt, bababarát környezet nem kialakítható. 

Óvodás és annál nagyobb gyermekeknek már több helyszínen is van lehetőség különböző foglalkozásokon részt venni, azonban pici babáknak és újdonsült édesanyáknak nagyon kevés, azok sem egy helyen, nem egy közösségben.

Viszont rengeteg kisgyermekes költözik, van jelen a kerületben! Az elmúlt néhány év kimondottan megnehezítette a kapcsolódást, a kisgyermekek szocializációs tapasztalatait ellehetetlenítette, az édesanyák "bezáródtak". 

Ezt feltétlen ellensúlyozni kell, melynek leghatékonyabb módja a közösség építés. Ehhez szükség lenne egy olyan közösségi térre, amely otthont ad 0-3 éves gyermekeknek és szüleiknek játszani egy nagy játéktéren, kávézni-kapcsolódni közben, reggeltől a késő délutáni órákig. 

Mindemellett szakemberek által vezetett foglalkozásokon keresztül lehetne támogatni a közösséget, pl. a védőnői szolgálat vagy gyermekorvosok előadásaival; nevelési módszerek szakértőinek foglalkozásaival és előadásaival; ének-zene foglalkozások és mozgásfejlesztő foglalkozások biztosításával.

Van egy remek kezdeményezés, amely jó például szolgálhat ehhez, a Pannka közösségi tér.

https://pannka.hu/galeria/

Önkormányzati fenntartású, igényes, valóban a gyermekek igényeire szabott, modern kialakítással.

Arra szeretném kérni önöket, hogy valósitsunk meg egy ehhez hasonló közösségi teret Budafokon! Óriási szükség (és igény) van rá!

 A projektet megtámogatva minden szakmai tudásom és segítségem felajánlom!

Köszönöm a lehetőséget,

vissza a pályázati oldalra