Városrész: Budatétény

Várható költség:
63.500.000 Ft.

Játszótér (és kutyafuttató) építése a Növény utcai Horgásztelepen

A Növény utcai Horgásztelep szerencsére egyre több állandó lakóval büszkélkedhet. Egyre több a gyerekes család, valamint a felelős háziállat tulajdonos. A Hárosi-Duna szépségének és a területen keresztülfutó kerékpár útnak köszönhetően sok az ide látogató család is.

Habár a terület az elmúlt időszakban jelentős fejlesztéseken ment keresztül, ezen a téren még sajnos nem történt fejlesztés, nincsen gyalogos távolságon belül elérhető játszótér, kutyafuttató.

A gyermekek számára a mozgás az egyik legalapvetőbb inger, a világ és az én felfedezésének alapvető eleme, a megfelelő mozgásfejlődés pedig az idegrendszer fejlődése szempontjából is kiemelt fontosságú. A játszótéri játékok olyan mozgásra adnak lehetőséget, melyet otthon nem lehet megteremteni.

A játszótér fejleszti a mozgáskoordinációt és az ügyességet, a többi gyerek társasága pedig előmozdítja a szociális érettséget. A gyermek itt szembesül először a társas érintkezés olyan szabályaival, mint hogy hogyan illik elkérni más játékát, hogyan kell másokkal együttműködni és osztozkodni. Elősegíti az önállósodás folyamatát, az önbizalmat, a szem-kéz-láb koordinációt és a testkép-tudatot, finommotorikai, grafomotorikai képességeket. A játszótéri játékok javítják a két agyfélteke közötti kapcsolatot, ami által könnyebben működik a tanulási-megismerési mechanizmus.

Javasolt program: körbekerített zárható terület, homokozó, mászóka, csúszda, hinta, napvitorla amennyiben a területen természetes árnyékot biztosító fa nincs, néhány játszóeszköz melyek a legkisebb korosztály és a nagyobbak számára is használható, „mezítlábas” út, motorozó út, közvilágítás, ivóvizes kút/csap, padok, szemetes.

Az eb tulajdonosoknak fontos kutyájuk mozgásigényének kielégítése, ezért a játszótér közvetlen környezetében célszerű lenne egy kutyafuttató építése, pár játékkal, kutyaürülék-szemetessel. Sok gyermekes család is tart kutyát, így a két program összekapcsolható, az egész család egyszerre lehetne a szabadban. Más kerületeknél valósult már meg ilyen fejlesztés, nagy népszerűségnek örvend.

Bízva a pozitív elbírálásában, 

a Növény utcai Horgásztelep lakói

vissza a pályázati oldalra