Városrész: teljes kerület

Várható költség:
30.000.000 Ft.

A mi üvegzsebünk

Javaslom, hogy a nyilvánosság és az átláthatóság biztosítása érdekében a kerület költségvetése mindenki által érthető, értelmezhető formában jelenjen meg a honlapon, illetve a hivatalos oldal aloldalaként egy új felületet kellene létrehozni, ahol egy laikus számára is érthető tördelésbe, szövegezéssel, grafikákkal fogyaszthatóvá téve lesz MINDEN, ami a kerületi vagyonról, gazdálkodásról szól. 

Erre a célra jól működő alkalmazást készített a K-Monitor és a Költségvetési Felelősségi Intézet. Az alkalmazás kipróbálható, megtudjuk, hogy milyen bevételei és kiadásai vannak „Mintavárosnak”, ezek miből tevődnek össze és mik is azok pl. a közhatalmi bevételek, és mi is lehet az a felhalmozási célú kiadás. (https://k-monitor.hu/technologia). Aki nem egy képzeletbeli város számain keresztül szeretné megismerni a költségvetés világát az élesben nyomon követheti Józsefváros költségvetésének alakulását online, itt: https://koltsegvetes.jozsefvaros.hu/, vagy a zuglói számok innen tölthetőek le: https://www.zuglo.hu/koltsegvetes/

A 2021-es kerületi költségvetés többször került módosításra, itt minden „bogarászás” nélkül megtudhatjuk, hogy mi volt a régi és mi az aktuális. Nyomon követhető, hogy állunk a tervhez képest, kereshetünk szavakra, ha pl. arra vagyunk kíváncsiak, hogy mennyi pénz folyt be a parkolási bírságokból. 

A program felhasználója dönthet úgy, hogy saját adminisztratív és informatikai kapacitásait igénybe véve önállóan használja fel a programot a "Közérthető Költségvetés" projekt megnevezésével. Ebben az esetben a felhasználás a nyílt forráskód miatt ingyenes, de ha ennél egy többre vágyunk akkor sem több, mint 1 millió forint + áfa a fejlesztési költség. (https://drive.google.com/file/d/1cCbrVPv2MqcnR7NOjtTgVA2JwHaBlPir/view)

A javasolt fejlesztés eredményeként egy olyan egyszerű, felhasználóbarát felületet lehet létrehozni, ahol viszonylag könnyen megtalálhatja mindenki az őt érdeklő kerületi intézményt működési, fenntartási adatait. 

 

Önkormányzat megjegyzése: Saját fejlesztést szeretnénk hogy a meglévő rendszereinkhez illeszkedjen. Ez egy keret összeg, mivel ilyen összetett feladatra ennyi idő alatt nem kaptunk árajánlatot. 
 

 

vissza a pályázati oldalra