Regisztráció

A Mézesfehér utcai projekt

A pályázatot a Mézesfehér utcai lakótelepen élők közösen nyújtották be. A javaslat egyik célja, a Mézesfehér utca 1-21. épületek főbejáratánál húzódó sétány burkolat, vízelvezető árkok, a lépcsők és a támfalak javítása, valamint a garázsok előtti parkolóállások felfestése, a parkoló burkolatának részleges javítása. Másik fontos cél a garázsok mögötti játszótér megújítása volt.

A tervezésbe folyamatosan bevontuk az ötletgazdákat, így velük egyeztetve korszerűsödött és bővült a játszótér is, új közösségi-, játék- és sportfunkciókkal. Ennek megfelelően készült el az új sportpálya, pihenőhely, bejárati lépcső, a rámpa és az ivókút is. A térkő-burkolattal körbevett, homokozóval egybeépített kisház, az öntött-gumiburkolatos felületre telepített játszóvár és a lengő-és rugós fészekhinta is a közös tervezés eredménye. A játéktér északi részéhez kapcsolódva – alacsony növénykerítéssel elválasztva – sütögető-pihenő teret alakítottunk ki egy asztallal és padokkal. Az igényeknek megfelelően kisebb méretű street workout pálya, „streetball-pálya”, és egy ping-pong asztal is helyet kapott a játszótéren.

A Mézesfehér utcai projekt keretén belül megtörtént a  hátsó sétányon a közvilágítás karbantartása és a fák űrszelvényezése, ápolása, valamint elkészült valamennyi közösen előirányzott sétány- és útburkolat-, valamint támfal javítási munka. Az egyik lépcső mellé új korlát is került, az újonnan felfestett parkolóállások pedig a lakóközösséget segítik a szabályos, rendezett parkolásban.

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Újabb gyalogátkelő létesül Rózsakerten

Június 14-én kezdődik a zebra építése a Demjén István Református Gimnázium előtt, amely a Részvételi Költségvetés keretében valósul meg.

Elkészült a mezítlábas park

A projekt a Részvételi Költségvetés keretében valósult meg a Leányka utcai dombos játszótéren.