Regisztráció

Tétény-Rét Családi Park

A projekt célja egy családi park kialakítása volt, mely a Nagytétényi Sváb Emlékhely területe mellett tematikus játszótérrel, csúszdaparkkal, szabadtéri kondiparkkal, zárt kutyafuttatóval, pingpongasztalokkal és szánkózási lehetőséggel várja a kikapcsolódni vágyókat.

A Családi Park kivitelezésének ideje alatt megkezdődött a részvételi költségvetés második éve, az ötletgazda pedig a projekthez kapcsolódóan további fejlesztésekre nyújtott be pályázatot. A szavazás lezárulta előtt már egyértelmű volt, hogy a projekt újabb üteme is bekerül majd a győztes pályázatok közé, ezért az önkormányzat nem indította el az első ütem közbeszerzését, hanem megvárta a szavazás végét. 

Az első etapban elnyert összegből elkészült a tervezés, a területet körbekerítették, lezajlottak a terepmunkálatok, bevezették a közműveket, lerakták a burkolatokat, elhelyezték a játszótéri eszközöket, és bővítették a közvilágítást is. A Családi Park két ütemének megvalósítása párhuzamosan halad.

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Gyalogos átkelőhely a Dunafoki játszótérhez

A gyerekekkel nagyon sokat járunk a Dunafoki játszótérre, és annak környékére hol gyalog, hol biciklivel. Úgy látjuk, hogy a budafoki családok is nagyon szeretik. A Duna utca felől sajnos nincs zebra, ami átvisz a játszótérhez, és a járda sem akadálymentesített. Babakocsival és biciklivel is nehéz ott átmenni. Mióta felépült a jégsátor, még többen közlekednek arra, mennek át Budafok felől a Hajó utca másik oldalára. Az autóforgalom is nagy, az Ivanics autóház és az építkezések miatt még kamionok, teherautók is járnak arra. 

Kutyafuttató

A Fenyőtoboz utcában, a Kiserdő feletti területet kutyások használják. többnyire nincsen gond, de előfordul, hogy a kutyák kiszaladnak az autók elé, vagy előfordult, már hogy a kerékpárosnak kellett gyorsabban tekernie.