Regisztráció

ÚJABB ÁLOM VÁLT VALÓRA A RÉSZVÉTELI KÖLTSÉGVETÉSNEK KÖSZÖNHETŐEN

A CHIPet Csapat Kutyamentő Egyesület megkapta az 1 millió forintot, akik az önsétáltató kutyák problémájának megoldására dolgozták ki pályázatukat és kiváló ötletükkel a kerületiek szimpátiáját is elnyerték.

A több száz leadott pályázat közül öt projektötlet valósulhat meg, az egyik közülük a CHIPet Csapat Kutyamentő Egyesületé.

Az egyesület csapata magánszemélyekből áll, akik évek óta szívükön viselik a gazdátlanul kóborló kutyák sorsát a kerületben. Többen közülük 5-10 éves múlttal rendelkeznek az állatmentés, állatvédelem területén, munkájuk során az állatok iránti szeretet vezérli őket, mindezeket munka és család mellett önkéntesen végzik.

Segítenek megkeresni és hazajuttatni az elveszett állatokat eredeti gazdájukhoz, az ismétlődően előforduló esetekben pedig a gazdáikat próbálják rávenni arra, hogy oldják meg a kutyáik kertben tartását, tegyék rendbe a gondozatlan, elhanyagolt kerítést.

Amennyiben nem sikerül közös nevezőre jutni a tulajdonossal, a kutyusokat orvosi ellátást, chipeltetést követően és ivartalanítási programmal összekapcsoltan új, szerető gazdához helyezik.

Az egyesület azoknak is segítségére van, akik nem tudják tovább tartani a kutyájukat, legyen az betegség, vagy akár idős otthonba történő költözés miatt.

Kezdeményezésük felhívja a figyelmet a kutyatartás szabályaira és igyekeznek minél több gazdánál elérni a törvényi előírások betartatását, azaz ne hagyja kóborolni, gondozza, lássa el chip-pel, illetve vigye el a kötelező oltásokra a kedvencét.

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Elindult a szavazás!

Az elmúlt hetekben lezárult a Részvételi Költségvetés ötödik kiírására. Az Önkormányzat munkatársai, szakirodáinak képviselői átnézték a beérkezett pályázatokat, amelyekből kiválasztották azt a 44 darab pályázatot, melyet szavazásra bocsátottak. Idén ismét lehetősége lesz nyerni közlekedésbiztonsági, állatvédelmi, közösségi szabadtéri pályázatoknak, így érdemes élni a szavazati lehetőséggel!

Újabb projekt készült el

A Részvételi Költségvetés keretében valósult meg a Jókai utca és a Nagytétényi út északnyugati sarkának rendezése.