Regisztráció

A Nagytétényi Piactér fejlesztése

Az ötlet gazdái a Nagytétényi piactérre, vagyis a Szent Flórián térre álmodtak meg új funkciókat: elsősorban táncteret szerettek volna létrehozni, mely a hagyományos szüreti mulatság és a nagytétényi főzőverseny helyszínéül szolgálhatna.

Hosszas tervezés és a Nemzeti Galériával való egyeztetés után – utóbbi a szomszédos Campona Victrix feltárásáért felelős – végül létrejött egy nagyméretű lekövezett terület, mely az ötletbeadók kívánsága szerint helyezkedik el. A tánctér körül nagy számban ültettünk fákat, cserjéket, évelőket, hagymásokat, a környező aszfaltburkolatú utak mellé mobil növényládákat helyeztünk, a már meglévő zöldfelületet pedig megújítottuk. 

A javaslat benyújtói egy embernagyságú betűkből álló Nagytétény felirat installálását is javasolták, mely selfie pontként vonzza a látogatókat. A nagyméretű betűk egy piros szívvel megbolondítva tanúsítják, hogy méltán nevezhető ez a tér Nagytétény nevezetes helyének. 

A fejlesztéssel 2022. október közepére készültünk el, azóta már több rendezvény is lezajlott a terveknek és a javaslatnak megfelelően.

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Közterületi szemétgyűjtők

A közterületeken elhelyezett kosaras, vagy henger alakú fém szemétgyűjtők nyitottak (kivéve a kutyakaki gyűjtők), és sokszor tapasztaltuk, hogy a szemét szétszórva hever körülötte.

Kijelölt gyalogos átkelőhely megvalósítása a Rózsakerti Demjén István Református Gimnázium előtt

A Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola és Gimnázium épületei közötti óraközi átjárást tenné biztonságosabbá, ha a csomópontban egy kijelölt gyalogos átkelőhely létesülne forgalomlassító kialakítással.