Regisztráció

A Nagytétényi Piactér fejlesztése

A projekt célja a Nagytétény központjában található Szent Flórián tér megújítása, melynek keretében tánctér létesül a hagyományosan ott megrendezett szüreti mulatság helyszínén.

Emellett várhatóan öt új fa ültetésére, zöldterület-fejlesztésre, valamint egy „Nagytétény” felirat elhelyezésére is sor kerül. A beruházásnak köszönhetően a tér zöldebbé, barátságosabbá válik. A Magyar Nemzeti Múzeum a szomszédos telken régészeti parkot, látogatóközpontot és információs centrumot alakít ki a római limes magyarországi szakaszán, melynek része egy színpad, amit a megállapodás szerint a helyi egyesületek kulturális és szabadidős célból használhatnak majd.

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Gyalogos átkelőhely a Dunafoki játszótérhez

A gyerekekkel nagyon sokat járunk a Dunafoki játszótérre, és annak környékére hol gyalog, hol biciklivel. Úgy látjuk, hogy a budafoki családok is nagyon szeretik. A Duna utca felől sajnos nincs zebra, ami átvisz a játszótérhez, és a járda sem akadálymentesített. Babakocsival és biciklivel is nehéz ott átmenni. Mióta felépült a jégsátor, még többen közlekednek arra, mennek át Budafok felől a Hajó utca másik oldalára. Az autóforgalom is nagy, az Ivanics autóház és az építkezések miatt még kamionok, teherautók is járnak arra. 

Kutyafuttató

A Fenyőtoboz utcában, a Kiserdő feletti területet kutyások használják. többnyire nincsen gond, de előfordul, hogy a kutyák kiszaladnak az autók elé, vagy előfordult, már hogy a kerékpárosnak kellett gyorsabban tekernie.