Regisztráció

A Tétényi-fennsík rehabilitációja

A Tétényi-fennsík természeti kincsekben gazdag terület, számos védett fajnak ad otthont, ezért a védelme különösen fontos.

Meghatározott részének megtisztítása, valamint hosszú távon az illegális szemétlerakás megelőzése kiemelt környezetvédelmi cél. A projekt keretében eltávolítják az illegálisan lerakott hulladékot, míg az újraszennyezést kamera kihelyezésével igyekeznek megakadályozni.

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Gyalogos átkelőhely a Dunafoki játszótérhez

A gyerekekkel nagyon sokat járunk a Dunafoki játszótérre, és annak környékére hol gyalog, hol biciklivel. Úgy látjuk, hogy a budafoki családok is nagyon szeretik. A Duna utca felől sajnos nincs zebra, ami átvisz a játszótérhez, és a járda sem akadálymentesített. Babakocsival és biciklivel is nehéz ott átmenni. Mióta felépült a jégsátor, még többen közlekednek arra, mennek át Budafok felől a Hajó utca másik oldalára. Az autóforgalom is nagy, az Ivanics autóház és az építkezések miatt még kamionok, teherautók is járnak arra. 

Kutyafuttató

A Fenyőtoboz utcában, a Kiserdő feletti területet kutyások használják. többnyire nincsen gond, de előfordul, hogy a kutyák kiszaladnak az autók elé, vagy előfordult, már hogy a kerékpárosnak kellett gyorsabban tekernie.