Regisztráció

Esővízgyűjtő edények biztosítása a lakosság részére

Mind pénzügyi, mind környezetvédelmi szempontból fenntartható ötlet az esővízgyűjtő edények biztosítása a lakosság számára. A zöld eszmén túl az is fontos szempont, hogy a növényeket száraz időszakban is lehetséges legyen esővízzel locsolni a vezetékes, kemény víz helyett. 

A Részvételi Költségvetés keretében összesen 430 darab edényt osztottunk ki a regisztrálóknak – első körben 2021 augusztusában. A 300 literes tartályok alsó kieresztő csappal rendelkeznek, így nem feltétlenül kell hozzájuk szivattyút használni, ami szintén a környezet védelmét szolgálja. 

Miután többszörös volt a túljelentkezés, a úgy döntöttünk, hogy a Részvételi költségvetésen kívül, más költségvetési forrás biztosításával megszervezünk még egy osztást, hogy minden jelentkező élhessen a lehetőséggel. Végül a második és egy harmadik körben összesen közel 2500 tartályt osztottunk ki az igénylőknek 2021 novemberében és 2022 márciusában.

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Lezárult Budafok-Tétény Részvételi Költségvetése, kihirdettük a 15+1 győztest

Május 6-án lezárult Budafok-Tétény népszerű kezdeményezése, az ötödik Részvételi Költségvetés. Az idei kiírásban 43 ötletre szavazhatott a kerület lakossága.

CHIPet Csapat Kutyamentő Egyesület: segíts, hogy segíthessünk!

CHIPet Csapatunk már több, mint 5 éve segít a kerületünkben elkóborolt, vagy éppen itt kidobott kutyákon.