Regisztráció

Gyalogosátkelő a Huncutka Óvoda elé

A Huncutka Óvoda közvetlen környezetében lévő, a reggeli és délutáni csúcsforgalomban különösen forgalmas kereszteződésben a gyalogosok átkelése igen nehézkes volt az ötlet beadója szerint.

A kereszteződést sok gyalogos használja, hiszen ez az összeköttetés a Kistétényi utca felé eső városrész és Rózsakert között. Ezt az útvonalat használják, pont a csúcsforgalom idején, a Kistétényi utca felől reggelente óvodába, iskolába igyekvő gyerekek is. Ugyan a „Gyermekek” tábla kint van mind a két irányban, de ez nem elég figyelemfelkeltő és nem biztosít kellő védelmet a gyalogosoknak.

Az ötlet arra irányult, hogy egy biztonságos gyalogos átkelő valósuljon meg a Park utca és Rákóczi út kereszteződésében. A megvalósítás során a járdát is akadálymentessé alakítottuk, a gyalogosátkelőt is felfestettük, valamint táblák is jelzik, hogy itt kinek van elsőbbsége.

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Kijelölt gyalogos átkelőhely megvalósítása a Rózsakerti Demjén István Református Gimnázium előtt

A Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola és Gimnázium épületei közötti óraközi átjárást tenné biztonságosabbá, ha a csomópontban egy kijelölt gyalogos átkelőhely létesülne forgalomlassító kialakítással.

Alkotótér, műhely fiataloknak

Az ún. makerspace nagyon elterjedt nyugaton.