Regisztráció

A Rákóczi úti járda akadálymentesítése és javítása

A Rákóczi úton, a Tűzliliom utca sarkától a Park utca sarkáig tartó szakasz babakocsival nehezen volt járható ezért a javaslat legfontosabb célja a burkolat javítása, valamint az akadálymentesítés volt, elsősorban a kisgyermekekkel az óvodába járó szülők érdekében.  

A projekthez szerencsésen kapcsolódik egy másik nyertes ötlet, a Huncutka ovi előtt megvalósult gyalogátkelő és annak akadálymentesítése is (HUNCUTKA OVI ELŐTTI ZEBRA LINKJE). Így az óvoda biztonságosabban megközelíthető a gyalogosok számára. A Rákóczi út és Park utca sarkától lefelé haladva a Park utcán, a Campona irányában a hibás járdaszakaszt a jelzés után azonnal kijavítottuk más forrásból, nem várva meg ennek a projektnek a lebonyolítását. 

Az akadálymentesítés során a térkő burkolatot megújítottuk, egy járdában kiváltható lépcsőt megszüntettünk, a meredek részen a régi lépcső mellett pedig rámpa segíti a babakocsival és kerekesszékkel közlekedőket.

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Kijelölt gyalogos átkelőhely megvalósítása a Rózsakerti Demjén István Református Gimnázium előtt

A Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola és Gimnázium épületei közötti óraközi átjárást tenné biztonságosabbá, ha a csomópontban egy kijelölt gyalogos átkelőhely létesülne forgalomlassító kialakítással.

Alkotótér, műhely fiataloknak

Az ún. makerspace nagyon elterjedt nyugaton.