Regisztráció

Kilátópont Budafokon

A nyertes ötlet értelmében a páratlan panorámával bíró és egyben népszerű kirándulóhely, a  Kálváriahegy tetején a Csillag utcában kilátópontot alakítottunk ki.

A javaslat szerint padokat helyeztünk el, hulladékgyűjtőket alakítottunk ki, valamint a behajtás ellen oszlopsort állítottunk. Az ötlet továbbfejlesztése kapcsán a rézsű tetején korlátot építettünk ki a látogatók biztonságáért. Ez az alkalmi szemetelőktől is jobban megvédi a területet. A padok mögé fákat ültettünk, így azok megerősödve nyáron árnyékot adnak, anélkül, hogy zavarnák a kilátást. 

A kilátóponton nagyméretű tábla segít a látnivalók közötti eligazodásban, valamint rövid leírást is olvashatunk Budafok történetéről.

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Közterületi szemétgyűjtők

A közterületeken elhelyezett kosaras, vagy henger alakú fém szemétgyűjtők nyitottak (kivéve a kutyakaki gyűjtők), és sokszor tapasztaltuk, hogy a szemét szétszórva hever körülötte.

Kijelölt gyalogos átkelőhely megvalósítása a Rózsakerti Demjén István Református Gimnázium előtt

A Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola és Gimnázium épületei közötti óraközi átjárást tenné biztonságosabbá, ha a csomópontban egy kijelölt gyalogos átkelőhely létesülne forgalomlassító kialakítással.