Regisztráció

Kutyafuttató kistestű kutyák számára

A Rózsakerti lakótelep kistestű kutyáinak gazdái szerették volna, ha kutyák részére egy biztonságos, elkerített, a kis- és közepes termetű kutyák méretének megfelelő játékokkal felszerelt és természetesen az állategészségügyi szabályokkal összhangban álló kutyafuttatót  alakítson ki az Önkormányzat.

A speciális kérés oka, hogy ugyan a Rózsakerti lakótelep másik szélén már van egy kutyafuttató, de ezt a kistestű kutyával alkalmanként nehézkesen lehet igénybe venni, hiszen esténként és hétvégente, amikor a legtöbben sétáltatnák kedvencüket, a kutyafuttató tele van nagytestű kutyával, akik mozgásigénye és mozgáskultúrája mellett a kistestű kutyákat nem érezték biztonságban. Az elhelyezett eszközök nagyrésze pedig nem alkalmas a kistestűek számára, sőt, van, amelyik használata az ötletgazda szerint kifejezetten veszélyes lehet  számukra.

Bár a kistestű, illetve a kölyökkutyák számára is természetes igény, hogy póráz nélkül szaladgálhassanak, játszhassanak, nincs olyan elkerített terület, ahol ezt biztonságban megtehetnék és nem zavarnák a lakókat sem. Így a Részvételi Költségvetés keretében a Tűzliliom utcai házsorral szemben, a füves dombos területen létrehoztunk egy kutyafuttatót agility eszközökkel, itatókúttal, valamint padokkal a gazdák számára. 

Az ötletgazda elmondta, hogy azóta kialakult egy kutyás közösség, akiknek köszönhetően a futtató egy játékosládával is gazdagodott, de a terület további fejlesztését is tervezik. Nyári kutyás partik szervezése és a terület füvesítésének felújítása is szerepel a további célok között.

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Kijelölt gyalogos átkelőhely megvalósítása a Rózsakerti Demjén István Református Gimnázium előtt

A Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola és Gimnázium épületei közötti óraközi átjárást tenné biztonságosabbá, ha a csomópontban egy kijelölt gyalogos átkelőhely létesülne forgalomlassító kialakítással.

Alkotótér, műhely fiataloknak

Az ún. makerspace nagyon elterjedt nyugaton.