Regisztráció

Macskaivartalanítási akció

A javaslat célja a kóborló, illetve befogadott cicák ivartalanítására irányult, melyet kerületiekkel egyeztetve adott be az ötletgazda.

Egybehangzó vélemények szerint  ivartalanítási akciókkal megfékezhető lenne az évről évre gyarapodó kóbormacska populáció: egy ilyen akció alkalmával az előre regisztrált kerületi lakosok számára jóval kevesebbe kerülne a macskák ivartalanítása, mintha a teljes árat ki kellene fizetniük. Az akciónak fontos eleme az edukáció is: a gazdik felelősséggel tartoznak az általuk etetett macskák egészségi állapotáért és ivartalanításáért is.

Az ivartalanítási akció önkormányzati keretek között valósult meg: a macska tulajdonosok kérelem útján jelentkeztek a programra, majd egy írásbeli visszajelzés és állatorvoshoz való előzetes bejelentkezés után vihették is kedvencüket, vagy egy általuk befogadott macskát ivartalanításra. Az ivartalanítási költség nagy részét átvállaltik a gazdáktól.

Az akció 2021 októberében indult el és a keretösszeg kimerüléséig, 2022 tavaszáig lehetett beadni a jelentkezéseket.

Az ötlet 2023-ban is nyertes lett

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Közterületi szemétgyűjtők

A közterületeken elhelyezett kosaras, vagy henger alakú fém szemétgyűjtők nyitottak (kivéve a kutyakaki gyűjtők), és sokszor tapasztaltuk, hogy a szemét szétszórva hever körülötte.

Kijelölt gyalogos átkelőhely megvalósítása a Rózsakerti Demjén István Református Gimnázium előtt

A Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola és Gimnázium épületei közötti óraközi átjárást tenné biztonságosabbá, ha a csomópontban egy kijelölt gyalogos átkelőhely létesülne forgalomlassító kialakítással.