Regisztráció

IDÉN TESZT-ÜZEMBEN OSZTJA AZ ESŐVÍZGYŰJTŐ TARTÁLYOKAT A KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT

Augusztus 16-án, reggel 10 órakor megnyílik a regisztráció az esővízgyűjtő tartályokra, amely a Közösségre Kapcsolva // Részvételi Költségvetés egyik győztes projektjeként valósul meg.

A kerületi önkormányzat által második alkalommal meghirdetett Részvételi Költségvetés keretén belül ismét a budafok-tétényiek dönthettek arról, hogy területrészenként a rendelkezésre álló keretösszeget mire fordítsa az önkormányzat.

A beküldött projektötletek közül az esővíztartályok osztása bizonyult az egyik legnépszerűbbnek, így a kerületi önkormányzat összesen 430 db, 300 literes tartályt térítésmentesen oszt ki az igénylők részére.

Ez az első év, hogy ilyen akciót indítunk, ezzel egyből fel is tudjuk mérni, mennyien szeretnének segítséget az Önkormányzattól ahhoz, hogy ezzel a környezettudatos módszerrel élhessenek.

Reméljük népszerű lesz, így folytatni tudjuk a következő években is.

A tartályok nagy segítséget nyújtanak a kerti növények öntözésénél, hiszen takarékoskodva az ivóvízzel oldható meg a növények vízellátása.
 

Regisztráció ideje, módja:

2021. 08. 16-án, hétfőn 10:00 órától 08. 18., szerdán 16:00 óráig online a zold22.hu weboldalon, illetve telefonos formában a

1) +36-20-238-3309

2) +36-20-237-0652

3) +36-20-297-0541 telefonszámokon lehet regisztrálni.

A regisztráció során szükséges adatok:

Név, állandó lakcím, lakcímkártya száma, telefonszám, e-mail cím.
 

Az igénylés feltételei:

Lakcímenként 1 db tartályt igényelhetnek azok, akik lakcímkártyájuk szerint XXII. kerületi állandó lakosok.
 

Osztás időpontja:

2021. augusztus 25-31. (a vasárnap kivételével)


Felhívjuk a tisztelt lakosság figyelmét, hogy mivel korlátozott számú tartály áll rendelkezésre, ezért az osztás a regisztráció sorrendjében történik! FONTOS! Előzetes regisztrációra nincs lehetőség, kizárólag a megadott időszakban és elérhetőségeken történik a jelentkezés!

Az igénylést követően válasz e-mailben értesítjük a jelentkezőket a regisztráció sikerességéről, valamint az átvétel pontos idejéről, helyéről.

A tartály elszállításában az önkormányzat nem tud segítséget nyújtani, kérjük, hogy a szállítás módjáról mindenki maga gondoskodjon.

Minden gyűjtőhöz összeszerelési útmutatót mellékelünk, az eszköz összeszerelését és használatba helyezését az igénylőknek kell elvégezniük.

Azok számára, akik jelentkeztek, de már nem jutott részükre tartály, igyekszünk esővízgyűjtőt jövőre biztosítani. A most leadott jelentkezésüket regisztráljuk.
 

Az esővízgyűjtő szett tartalma:

  • 300 literes sötétzöld színű műanyag tartály,
  • tartályfedél,
  • talp,
  • csap,
  • esőcsatorna bekötő betét,
  • összeszerelési útmutató.

Az összeállított esővízgyűjtő méretei: 

– teljes magasság (talppal, fedéllel együtt): 130 cm

– legnagyobb átmérő (fedélátmérő): 80 cm

Szállíthatóság:

A tartályba minden elem (talp, fedél, csap, csatorna csatlakozó) elhelyezhető a szállításhoz, melynek méretei:  felső átmérő: 80 cm, alsó átmérő 54 cm, magasság: 90 cm, súly: ~10 kg

A szett legalább középméretű 3 illetve 5 ajtós személygépkocsiban a hátsó ülések lehajtásával szállítható. Alternatív esetben a tetőcsomagtartóra szerelve. A BKV járművekre nem fér fel.

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Még vannak helyek!

A Részvételi Költségvetés győztes projektjének, a macskaivartalanítási akciónak a kóbor, utcáról befogadott macskák gyarapodásának megfékezése, a felelős állattartás elősegítése a célja. A meghirdetett helyek még nem teltek be, így továbbra is lehet jelentkezni a programra.

Elindult a szavazás!

Az elmúlt hetekben lezárult a Részvételi Költségvetés ötödik kiírására. Az Önkormányzat munkatársai, szakirodáinak képviselői átnézték a beérkezett pályázatokat, amelyekből kiválasztották azt a 44 darab pályázatot, melyet szavazásra bocsátottak. Idén ismét lehetősége lesz nyerni közlekedésbiztonsági, állatvédelmi, közösségi szabadtéri pályázatoknak, így érdemes élni a szavazati lehetőséggel!