Regisztráció

ÚJABB SZEMÉTSZEDÉS A TÉTÉNYI-FENNSÍKON

2021.november 20-án 9 órától újabb szemétszedést szerveznek a Tétényi-fennsíkon a Részvételi Költségvetés keretében.

Budatétényben a legtöbb szavazatot kapott ötlet a Tétényi-fennsík területrehabilitáció című pályázat volt, amely 15 millió forintot nyert el a Részvételi Költségvetés által.

A győztes projektben eredetileg nem szerepelt kamerák telepítése, az egyeztetések során azonban fontosnak ítélte az ötletgazda és az önkormányzat is. Hogy a projektkeretben meg tudjon valósulni a kamerák kihelyezése is, önkéntesek bevonásával csökkentették a szemétszedés költségeit.

Az októberi akció alkalmával mintegy 40 köbméternyi építési törmelék, 48 köbméter egyéb szemét, 10 köbméternyi műanyag palack és három köbméter veszélyes hulladék (azbesztes pala, gumiabroncs) gyűlt össze a konténerekbe a Kakukk-hegyen.

A sikeres akció ellenére még mindig van mit tenni a területen, ezért újabb szemétszedést szerveznek 2021.november 20-án. A gyülekező 9 órakor Bartók Béla út 218. (Vastelep) előtt lesz. Az előző alkalomnak megfelelően a szervezők, Budafok-Tétény önkormányzata, kerületünk Környezetvédelmi Bizottsága és a projekt ötletgazdái kérik, hogy aki teheti, hozzon magával védőfelszerelést. Azok számára, akiknek erre nincsen lehetőségük, most is biztosítottak lesznek az eszközök.

A diákok az önkéntes munkáért KÖSZI pontokat kaphatnak, így beszámítható az iskolák felé vagy szakmai gyakorlatként.

A szemétszedéshez bárki csatlakozhat, aki szeretne tenni környezetünk védelméért, kivenné részét a Tétényi-fennsík megtisztításából.

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Lezárult Budafok-Tétény Részvételi Költségvetése, kihirdettük a 15+1 győztest

Május 6-án lezárult Budafok-Tétény népszerű kezdeményezése, az ötödik Részvételi Költségvetés. Az idei kiírásban 43 ötletre szavazhatott a kerület lakossága.

CHIPet Csapat Kutyamentő Egyesület: segíts, hogy segíthessünk!

CHIPet Csapatunk már több, mint 5 éve segít a kerületünkben elkóborolt, vagy éppen itt kidobott kutyákon.