Regisztráció

BUDAFOK-TÉTÉNY KÖZÖSSÉGÉÉRT, A KÖZÖSSÉG EREJÉVEL – HARMADJÁRA INDUL ÚTJÁRA A RÉSZVÉTELI KÖLTSÉGVETÉS

Az elmúlt két év sikereit látva, Budafok-Tétény Önkormányzata úgy döntött, hogy harmadik alkalommal is meghirdeti a Részvételi Költségvetést.

Az idei pályázat ötletbeadási szakasza 2022. március 17-én (csütörtökön) indul. Az előző évhez hasonlóan, a projekt keretén belül a budafok-tétényiek dönthetnek arról, hogy a rendelkezésre álló keretösszeget mire fordítsa az önkormányzat.

Fontos, hogy a korábbi regisztrációk nem élnek, vagyis az ötletek benyújtásához, valamint a későbbi szavazáshoz ismételt regisztráció szükséges.

Újdonság az elmúlt évekhez képest, hogy a kerületieknek idén a teljes kerületet érintő ötletek benyújtására is lehetőségük nyílik. Az ötlet ebben az esetben minimum 1300 szavat elérése után kerülhet be a nyertes projektek közé. Ekkor maximum 100 millió forint áll rendelkezésre az ötlet megvalósítására, melyet a három kerületrésztől egyenlő arányban vonunk majd le.

Amennyiben a szavazás során teljes kerületet érintő javaslat(ok) kerül(nek) ki győztesen, Budafok, Budatétény és Nagytétény – Baross Gábor-telep esetében is 66,5-66,5-66,5 millió forint áll majd rendelkezésre. Ehhez hozzáadódnak az előző részvételi költségvetés során fel nem használt összegek, amelyekből kisebb és nagyobb ötletek egyaránt megvalósulhatnak a keretösszegen belül maradva.

A benyújtással és szavazással kapcsolatban minden információ megtalálható lesz megújult honlapunkon, valamint Facebook oldalunkon.

A Részvételi Költségvetés célja továbbra is a kerületiek bevonása azért, hogy a közös gondolkodás eredményeként vonzóbb, fenntarthatóbb kerületté váljunk. Ennek a projektnek a segítségével valósult meg többek között kerületünkben az esővízgyűjtő edények kiosztása, a macskaivartalanítási program, az Elza utcai játszótér korszerűsítése, valamint számos más ötlet is.

Idén se adjuk alább, várjuk az ötleteket!

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Újabb gyalogátkelő létesül Rózsakerten

Június 14-én kezdődik a zebra építése a Demjén István Református Gimnázium előtt, amely a Részvételi Költségvetés keretében valósul meg.

Elkészült a mezítlábas park

A projekt a Részvételi Költségvetés keretében valósult meg a Leányka utcai dombos játszótéren.