Regisztráció

ÚJABB ÖNKÉNTES AKCIÓ A RÉSZVÉTELI KÖLTSÉGVETÉS KERETÉBEN

Az önkormányzathoz lakossági megkeresés is érkezett, hogy a Részvételi Költségvetés nyertes projektjét kiegészítve szervezzünk szemétszedést a Tétényi-fennsíkon. Az akciót az önkormányzat Környezetvédelmi Bizottsága felkarolta, így azt az idei Föld napjához kapcsolódóan, április 23-án tartjuk.

alálkozó a Dózsa György út és a Kamaraerdei út sarkán április 23-án, szombaton reggel 8 órakor.

Rossz idő esetén az esőnapról a Részvételi Költségvetés Facebook-oldalán találhatnak információkat.

A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat, aki szeretne tenni környezetünk védelméért. Együttes erővel sikerülhet megtisztítanunk a Tétényi-fennsíkot az illegális hulladéktól.

A szervezők azt kérik, hogy aki részt vesz a szemétszedési akción, hozzon magával védőfelszerelést. Akiknek erre nincs lehetőségük, a helyszínen biztosítanak számukra eszközt.

A győztes projekt célja a Kamaraerdő környékének megtisztítása. Az ötlet megvalósításának előkészülete közben, a rendőrséggel folytatott egyeztetés során arra jutottunk, hogy a szemétlerakás és egyéb jogszabályba ütköző tevékenységek kezelésére a legjogszerűbb megoldás „Megállni tilos!” táblák kihelyezése, valamint kamerák telepítése.

Elsőként a táblák elhelyezése történt meg, most pedig 4 db éjjel-nappal látó, 360 fokban forgatható kamerát telepítettünk a Dózsa György út és a Dűlő úti buszmegálló közötti útszakaszon.

Jelenleg a Részvételi Költségvetés harmadik fordulója zajlik, 2022. április 22-ig lehet benyújtani az ötleteket arra vonatkozóan, hogy az önkormányzat mire fordítsa az erre a célra elkülönített keretösszeget.

A projekt célja továbbra is az itt lakók bevonása azért, hogy a közös gondolkodás eredményeként vonzóbb, fenntarthatóbb kerületté váljunk.

Részletek: https://kozossegrekapcsolva.hu/

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Véghajrában

Nyertes ötletek térképe