Regisztráció

Elkezdődött a szavazás!

Budafok-Tétény lakosai 2022. május 30-án éjfélig adhatják le voksaikat arra vonatkozóan, hogy mely ötletek valósuljanak meg a Részvételi Költségvetés keretében.

A kerület önkormányzata harmadjára indította útjára egyedülálló kezdeményezését, a Részvételi Költségvetést. A projekt keretében a lakosság dönthet arról, hogy a kerületrészek számára elkülönített keretösszeget mire fordítsa az önkormányzat.

Összesen 116 darab ötlet érkezett, melyeket az önkormányzat munkatársai megvizsgáltak, a közel azonos projektjavaslatokat pedig a pályázók beleegyezésével összevonták. A budafok-tétényiek így 57 darab pályázat közül választhatják ki a szívükhöz közállókat. 

A Részvételi Költségvetés jó példája többek között a Tétény-rét Családi Park, ami 2022.május 13-án nyitotta meg kapuit a kerületiek előtt. A családi park a kezdeményezés első és második fordulójának is győztes projektjavaslata volt. 

Az első etapban elnyert összegből elkészült a tervezés, a területet körbekerítették, lezajlottak a terepmunkálatok, bevezették a közműveket, lerakták a burkolatokat, elhelyezték a játszótéri eszközöket, és bővítették a közvilágítást is. 

A második körben elnyert összegből a családi park eszközeinek telepítése következett; elhelyezték többek között az elválasztó kerítésszakaszt, az esőbeállót a pelenkázóval, a sakkasztalokat, a rugós játékokat, az ikercsúszdát, a többrészes mászókát, a mókuskereket, az amőbapanelt, az egyensúlyozó-köteles, pókhálós mászókát, a focikapukat, a teqballasztalt, a célbadobót és magasságmérőt, többféle hintát (mérleghinta, baba-mama hinta), a drótkötélpályát, a röplabda- és tengopályát, a több agilityeszközzel ellátott kutyafuttatót. Emellett kiépítették a mászókakomplexumot és a többfunkciós fitneszteret, valamint bizonyos helyeken virágos parkosításra is sor került.

A Tétény-rét Családi Parkban a kicsik és nagyok egyaránt megtalálják a számukra megfelelő a feltöltődés számukra optimális formáját. Bízunk benne, hogy a nagytétényiek és az ide látogatók is örömüket lelik majd a fejlesztésben.

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Még vannak helyek!

A Részvételi Költségvetés győztes projektjének, a macskaivartalanítási akciónak a kóbor, utcáról befogadott macskák gyarapodásának megfékezése, a felelős állattartás elősegítése a célja. A meghirdetett helyek még nem teltek be, így továbbra is lehet jelentkezni a programra.

Elindult a szavazás!

Az elmúlt hetekben lezárult a Részvételi Költségvetés ötödik kiírására. Az Önkormányzat munkatársai, szakirodáinak képviselői átnézték a beérkezett pályázatokat, amelyekből kiválasztották azt a 44 darab pályázatot, melyet szavazásra bocsátottak. Idén ismét lehetősége lesz nyerni közlekedésbiztonsági, állatvédelmi, közösségi szabadtéri pályázatoknak, így érdemes élni a szavazati lehetőséggel!