Regisztráció

BUDAFOK-TÉTÉNY LAKOSSÁGA ISMÉT ÉLT A LEHETŐSÉGGEL!

Kihirdették a harmadik Részvételi Költségvetés győztes pályázatait.

Június 10-én lezárult Budafok-Tétény immáron harmadjára meghirdetett „Közösségre Kapcsolva” elnevezésű Részvételi Költségvetés projektje, melyben ismét rendkívül aktívan vettek részt a kerület lakói. Közel 150 ötlet került beküldésre 60 ötletre lehetett szavazni, ezek közül egy szavazási fordulóban, mintegy 5518 voksot leadva választotta ki a kerület lakossága a győztes javaslatokat. Idén először, teljes kerületet érintő ötletre is leadhatták szavazataikat a kerület lakosai.

A Részvételi Költségvetés célja idén sem változott: a lakosságot bevonva, velük együtt gondolkodva, olyan ötletek kerüljenek megvalósításra, melyek reflektálnak a helyiek igényeire, javítják épített környezetünk minőségét, valamint megoldást kínálnak régóta megfogalmazott elvárásokra is.

„A Részvételi Költségvetés egy tanulási folyamat része, mely mind az Önkormányzat, mind a lakosság részéről egyre sikeresebben működik. Az idei kiírásban már érezhető volt, hogy tudatosan készülnek a pályázók, rendkívül sok olyan ötlet érkezett, mellyel a kerület több lesz, mindenki legnagyobb megelégedésére. A Részvételi Költségvetés működik, az emberek szeretik, legnagyobb ereje, hogy közös értékek mentén építhetjük tovább a kerületünket” – mondta el a kezdeményezéssel kapcsolatban Szepesfalvy Anna, Budafok-Tétény alpolgármestere.

Az közel 5518 szavazat, három kerületrész között oszlott meg. Az idei évben először, teljes kerületet is érintő ötletekre is leadhatóvá váltak a szavazatok.
 

Budafok:        1131  darab szavazat

                        3         darab nyertes projekt

                        77       millió forint értékben

Budatétény:  1222  darab szavazat

                        5         darab nyertes projekt

                        106     millió forint értékben

Nagytétény – Baross Gábor-telep:

                        1159  darab szavazat

                        1         darab nyertes projekt

                        60,5    millió forint értékben

Teljes kerület:

                        2006  darab szavazat

                        1         darab nyertes projekt

                        15       millió forint értékben

Budatétény esetében kiemelkedő számú pályázati anyagot tudott az Önkormányzat elbírálni, melyek közül számtalan jól megvalósítható, a kerület életét nagyban pozitívan befolyásoló ötletet bocsájtottunk szavazásra. Azonban a beérkezett ötletek meghaladták a kerületrészre fordítható összeget, mellyel a Rózsakerti Sportcentrum már nem lett volna finanszírozható. Az előzetes költségbecslést végző szakirodai kollégák azonban egyetértettek: az első helyezett „vizes játszótér”-re fordítható összeget – a Sportcentrum költségvetése mellett – egyaránt 5-5%-al csökkentjük, így utóbbi végrehajtása is megvalósítható. A jelenlegi összegek, becslések, hiszen Önök ötleteket adnak be, nem várunk senkitől pontos kiviteli terveket, biztonsági tartalékkal rendelkeznek (ami a jelenlegi építőipari árváltozások mellett mindenképpen szükséges), így ez a mozgástér adott. Bízunk benne, hogy ezzel a javaslattal, tovább épülhet, szépülhet kerületünk!

A győztes projektek itt tekinthetők meg: https://kozossegrekapcsolva.hu/

Az idei kiírás nyerteseivel is – csak úgy, mint az előző években – az Önkormányzat a napokban veszi fel a kapcsolatot, hogy elindulhasson a beadott projektek megvalósítása.
 

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Még vannak helyek!

A Részvételi Költségvetés győztes projektjének, a macskaivartalanítási akciónak a kóbor, utcáról befogadott macskák gyarapodásának megfékezése, a felelős állattartás elősegítése a célja. A meghirdetett helyek még nem teltek be, így továbbra is lehet jelentkezni a programra.

Elindult a szavazás!

Az elmúlt hetekben lezárult a Részvételi Költségvetés ötödik kiírására. Az Önkormányzat munkatársai, szakirodáinak képviselői átnézték a beérkezett pályázatokat, amelyekből kiválasztották azt a 44 darab pályázatot, melyet szavazásra bocsátottak. Idén ismét lehetősége lesz nyerni közlekedésbiztonsági, állatvédelmi, közösségi szabadtéri pályázatoknak, így érdemes élni a szavazati lehetőséggel!