Regisztráció

A Jókai utca / Nagytétényi út északnyugati sarok rendezése

Kerületünk egyik legforgalmasabb pontja siralmas állapotban van. Néhányszáz négyzetméteren mintegy nyolc üzlet helyezkedik el. Közöttük parkolóhelyek, járdák, egy kopott telefonfülke (!) és egy igénytelen buszmegálló. A környezet állapota vonzza a szemetet, a gondatlanságot.

Javasoljuk a környék újra rendezését: a parkolás szabályozását, a járó felületek burkolását, ugyanakkor növények ültetését, padok elhelyezését, az üzletek portáljainak egységesítését, a telefonfülke lebontását, a buszmegálló járólappal burkolását, növényesítését, a telefonfülke mögött lévő sajátságos betonemelvény elbontását.

A kerület sok-sok pontján látjuk minőségi terek kialakítását (pl. Városház tér kifelé menő buszmegálló, Háros utca kifelé menő buszmegálló környéke), mely rendezések magukkal hozták ezeknek a tereknek igényesebb használatát is. Bízunk benne, hogy ennek a helyszínnek a rendezése hozzájárulhat Budatétény egyik középpontjának újjászületéséhez.

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Kijelölt gyalogos átkelőhely megvalósítása a Rózsakerti Demjén István Református Gimnázium előtt

A Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola és Gimnázium épületei közötti óraközi átjárást tenné biztonságosabbá, ha a csomópontban egy kijelölt gyalogos átkelőhely létesülne forgalomlassító kialakítással.

Alkotótér, műhely fiataloknak

Az ún. makerspace nagyon elterjedt nyugaton.