Regisztráció

A CHIPet Csapat Kutyamentő Egyesület részére működési támogatás 

A CHIPet Csapat Kutyamentő Egyesület a további működéséhez kapott támogatást miután rekordszámú szavazatszámot gyűjtött be 2022-ben.

Tevékenységük nem változott, továbbra is a bajba jutott kutyáknak segítenek. Munkájuk során két égető problémával küzdenek: a chip nélkül talált kutyák elhelyezése, illetve a gondozásukba került állatok állatorvosi és chipbeültetési költségeinek előteremtése. Sajnos, kevés rendszeres támogatójuk van, így ebben az évben is a Részvételi Költségvetés keretében kértek és kaptak támogatást, melyet állatorvosi költségekre és az állatok ellátásának fedezetére használnak fel.  

Tájékoztatásuk szerint 2021-ben 527 kutya fordult meg náluk, ebből 74 chip és azonosító nélküli, akiket gondozásba vettek. 23 kutyát helyhiány miatt át kellett adniuk más szervezeteknek, 51 kutya költségét az Egyesület finanszírozta.

Az alábbi alapköltségekkel számolnak minden egyes kutyánál: 

– parazitamentesítés, élősködők elleni védekezés 

– teszt a fertőző betegségekre 

– szívféreg szűrés, aminek pozitív eredménye további tetemes költségekkel jár 

– chip és oltási program pótlása 

– ivartalanítás 

– minőségi tápok az élelmezésükhöz

Az ötlet 2023-ban is nyertes lett

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Közterületi szemétgyűjtők

A közterületeken elhelyezett kosaras, vagy henger alakú fém szemétgyűjtők nyitottak (kivéve a kutyakaki gyűjtők), és sokszor tapasztaltuk, hogy a szemét szétszórva hever körülötte.

Kijelölt gyalogos átkelőhely megvalósítása a Rózsakerti Demjén István Református Gimnázium előtt

A Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola és Gimnázium épületei közötti óraközi átjárást tenné biztonságosabbá, ha a csomópontban egy kijelölt gyalogos átkelőhely létesülne forgalomlassító kialakítással.