Regisztráció

Gyalogos átkelőhely a Dunafoki játszótérhez

A Dunafoki Szabadidőközpont a kerület egyik legnépszerűbb szabadidős helyszíne.

Bár számtalan lehetőség – játszótér, Dunapart, étterem, szabadtéri kondipark, sportpálya, bicikliút és a kertmozi – várja a kikapcsolódni vágyókat, megközelítése meglehetősen körülményes volt gyalogátkelőhely nélkül. A Részvételi Költségvetés keretében beérkezett ötlet alapján zebrát hoztunk létre a Hajó utca és a Duna utca sarkán.  

Ugyan a gyalogátkelőhelyek telepítése nem önkormányzati, hanem fővárosi feladat, de olyan, amely adott esetben átvállalható. Így tett Önkormányzatunk ebben az esetben is. A létesítési engedélynek megfelelően a csatlakozó járdákat akadálymentesítettük, a vonatkozó KRESZ táblákat kihelyeztettük, a megfelelő megvilágítása is biztosított lett.

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Oklevél az ötletgazdáknak

Június 8-án, a Kerület Napján adta át Karsay Ferenc polgármester és Szepesfalvy Anna alpolgármester az emléklapokat azok számára, akik a Közösségre Kapcsolva - Részvételi Költségvetés ötödik fordulójában győztes ötletet nyújtottak be.

Újabb gyalogátkelő létesül Rózsakerten

Június 14-én kezdődik a zebra építése a Demjén István Református Gimnázium előtt, amely a Részvételi Költségvetés keretében valósul meg.