Regisztráció

Ivókút a Tétényi-fennsíkon

A Tétényi-fennsík minden korosztáyl számára nagyon népszerű és ideális rekreációs helyszín kirándulóknak, kutyát sétáltatóknak, futóknak és -- tavaly óta -- a szabadtéri kondiparkot használóknak. Magam is családdal, barátokkal gyakran járunk arra, és késő tavasztól kora őszig a kevés árnyék és hőség miatt nagyon jó lenne, ha lenne egy ivókút.

A kút ideális szerintem helye a Mementó park környékén lenne, mivel ez a műút a legforgalmasabb megközelítési lehetősége a fennsíknak, lehetne praktikusan a kondipark közelében. Vagy lehetne a víztorony közelében is, akár egy árnyékos leülős hellyel együtt kialakítva.

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Gyalogos átkelőhely a Dunafoki játszótérhez

A gyerekekkel nagyon sokat járunk a Dunafoki játszótérre, és annak környékére hol gyalog, hol biciklivel. Úgy látjuk, hogy a budafoki családok is nagyon szeretik. A Duna utca felől sajnos nincs zebra, ami átvisz a játszótérhez, és a járda sem akadálymentesített. Babakocsival és biciklivel is nehéz ott átmenni. Mióta felépült a jégsátor, még többen közlekednek arra, mennek át Budafok felől a Hajó utca másik oldalára. Az autóforgalom is nagy, az Ivanics autóház és az építkezések miatt még kamionok, teherautók is járnak arra. 

Kutyafuttató

A Fenyőtoboz utcában, a Kiserdő feletti területet kutyások használják. többnyire nincsen gond, de előfordul, hogy a kutyák kiszaladnak az autók elé, vagy előfordult, már hogy a kerékpárosnak kellett gyorsabban tekernie.