Regisztráció

Ivókút a Tétényi-fennsíkon

A Tétényi-fennsík népszerű és ideális rekreációs helyszín kirándulóknak, kutyát sétáltatóknak, a kondiparknak hála, sportolóknak, futóknak - minden korosztályban.

Minden adott a tökéletes kikapcsolódáshoz, kivéve, hogy eddig nem volt lehetőség vízvételezésre. 

A Részvételi Költségvetés keretein belül kezdeményezett ivókút végül – a Fővárosi Vízművekkel folytatott egyeztetések után – a Mementó park környékén valósult meg, mivel ez a fennsík legforgalmasabb megközelítési lehetősége, valamint így praktikusan a kondipark mellé is került. 

Az ivókút nemcsak a kirándulóknak, sportolóknak nyújt hűsítő vizet, hanem a kialakításának köszönhetően kutyaitatóként is funkcionál. A hosszas tervezési-engedélyezési folyamat után végre 2023 őszén készült el a végleges műtárgy, melyet a hideg miatt 2024 tavaszán tudnak majd kipróbálni és remélhetőleg örömmel használni az ivóvízre vágyók. 

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Közterületi szemétgyűjtők

A közterületeken elhelyezett kosaras, vagy henger alakú fém szemétgyűjtők nyitottak (kivéve a kutyakaki gyűjtők), és sokszor tapasztaltuk, hogy a szemét szétszórva hever körülötte.

Kijelölt gyalogos átkelőhely megvalósítása a Rózsakerti Demjén István Református Gimnázium előtt

A Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola és Gimnázium épületei közötti óraközi átjárást tenné biztonságosabbá, ha a csomópontban egy kijelölt gyalogos átkelőhely létesülne forgalomlassító kialakítással.