Regisztráció

Kutyafuttató a Kiserdei játszótér mellett

Bár rengeteg kutyát sétáltatnak és sajnos szabálytalanul futtattak a Kiserdei játszótér környékén, eddig nem volt a közelben biztonságos terület a kutyák futtatása számára.

Ennek megoldása egyben biztonságot nyújt a területen sportolni, pihenni vágyók illetve a játszóteret használók számára is, kiküszöbölve a kellemetlen találkozásokat a csoportok között. A Részvételi Költségvetés keretében érkezett javaslat egy zárt kutyafuttató létrehozására.

A kivitelezés keretében a Fenyőtoboz utcában létrejött egy körbekerített terület, ahol különböző agility eszközök, játszóeszközök kaptak helyet. Az agility a kutyának fizikailag és szellemileg is kielégítő tevékenység, mellette pedig a gazdát is fitten tartja. Emellett padokat helyeztünk el és itatót is telepítettünk. 

A Kerület Napja rendezvénysorozat egyik helyszíne volt 2023 júniusában; kutyás bemutató keretében avattuk fel a kutyafuttatót.

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Kijelölt gyalogos átkelőhely megvalósítása a Rózsakerti Demjén István Református Gimnázium előtt

A Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola és Gimnázium épületei közötti óraközi átjárást tenné biztonságosabbá, ha a csomópontban egy kijelölt gyalogos átkelőhely létesülne forgalomlassító kialakítással.

Alkotótér, műhely fiataloknak

Az ún. makerspace nagyon elterjedt nyugaton.