Regisztráció

Rózsakerti Sportcentrum befejezése

Két évvel ezelőtt a Részvételi Költségvetésnek köszönhetően elkezdődhetett egy Sportcentrum létrehozása a Rózsakertben.

Ekkor hoztuk létre a Rózsakerti Futókört, amelynek nagyrésze rekortán borítást kapott. A futókör azóta rendkívül népszerű lett a kerületiek körében. Így logikus volt, hogy a Sportcentrum továbbfejlesztésének és egyben befejezésének következő eleme a futókör további részeinek rekortánnal történő burkolása lesz. A vegyes forgalmú és a parkolókból áthaladó autóknak biztosítandó útszakaszokon nem volt lehetséges a megszakítás nélküli rekortánburkolás; ezért forgalomtechnikai és műszaki okokból a Futókör teljes hosszát nem tudtuk rekortánnal burkolni, ezen részek kivételével azonban megvalósult a burkolatcsere. A Rózsakert utcai szakaszokon hengerelt aszfaltos javítás volt szükséges azért, hogy a környezet egy szintben illeszkedjen a rekortán burkolathoz.

Így a sportolók biztonságosabb körülmények között vehetik igénybe a pályát: a pálya mentén teljes hosszban felfestések és táblák jelzik a haladási irányt, és azt, hogy mire figyeljenek a pályát keresztező autósok, gyalogosok.

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Közterületi szemétgyűjtők

A közterületeken elhelyezett kosaras, vagy henger alakú fém szemétgyűjtők nyitottak (kivéve a kutyakaki gyűjtők), és sokszor tapasztaltuk, hogy a szemét szétszórva hever körülötte.

Kijelölt gyalogos átkelőhely megvalósítása a Rózsakerti Demjén István Református Gimnázium előtt

A Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola és Gimnázium épületei közötti óraközi átjárást tenné biztonságosabbá, ha a csomópontban egy kijelölt gyalogos átkelőhely létesülne forgalomlassító kialakítással.