Regisztráció

Rózsakerti Sportcentrum befejezése

Két évvel ezelőtt a Részvételi Költségvetésnek köszönhetően elkezdődhetett egy Sportcentrum létrehozása a Rózsakertben.

Ekkor hoztuk létre a Rózsakerti Futókört, amelynek nagyrésze rekortán borítást kapott. A futókör azóta rendkívül népszerű lett a kerületiek körében. Így logikus volt, hogy a Sportcentrum továbbfejlesztésének és egyben befejezésének következő eleme a futókör további részeinek rekortánnal történő burkolása lesz. A vegyes forgalmú és a parkolókból áthaladó autóknak biztosítandó útszakaszokon nem volt lehetséges a megszakítás nélküli rekortánburkolás; ezért forgalomtechnikai és műszaki okokból a Futókör teljes hosszát nem tudtuk rekortánnal burkolni, ezen részek kivételével azonban megvalósult a burkolatcsere. A Rózsakert utcai szakaszokon hengerelt aszfaltos javítás volt szükséges azért, hogy a környezet egy szintben illeszkedjen a rekortán burkolathoz.

Így a sportolók biztonságosabb körülmények között vehetik igénybe a pályát: a pálya mentén teljes hosszban felfestések és táblák jelzik a haladási irányt, és azt, hogy mire figyeljenek a pályát keresztező autósok, gyalogosok.

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Oklevél az ötletgazdáknak

Június 8-án, a Kerület Napján adta át Karsay Ferenc polgármester és Szepesfalvy Anna alpolgármester az emléklapokat azok számára, akik a Közösségre Kapcsolva - Részvételi Költségvetés ötödik fordulójában győztes ötletet nyújtottak be.

Újabb gyalogátkelő létesül Rózsakerten

Június 14-én kezdődik a zebra építése a Demjén István Református Gimnázium előtt, amely a Részvételi Költségvetés keretében valósul meg.