Regisztráció

Hivatalosan is lezárult az első Részvételi Költségvetés

Az első kiírás összes nyertes pályázata megvalósult a kerületben

A Covid és az általános építőipari drágulás ellenére sikerrel zárult az első Részvételi Költségvetés, hiszen mára a két éve életre hívott kezdeményezés összes győztes projektje megvalósult. Az előzetesen vállalt 36 hónapos végrehajtási időt így maradéktalanul teljesítette az Önkormányzat.

Több mint 360 ötlet került beküldésre, ezek közül 2 szavazási fordulóban, mintegy 10 400 voksot leadva választották ki a győztes javaslatokat a kerületi lakosok és döntöttek arról, hogy kerületrészenként mely projektek nyerjék el a rendelkezésre álló 100-100-100 millió forintot és valósuljanak meg az elkövetkezendő időszakban. A szavazásban részt vevő ötletek között voltak rendezvények, sportfejlesztések, kulturális programok, játszóterek, kutyákkal kapcsolatos aktivitások, kertmozi és közlekedési fejlesztés is. 

Így valósulhattak meg olyan projektek, mint a Mézesfehér utcai projekt, a Dunafok kertmozi, a Rózsakerti Sportcentrum, a Kóborló, önsétáltató kutyák problémájának megoldása elnevezésű projekt, vagy a Tétény-rét Családi Park.

A Részvételi Költségvetés célja nem kevesebb, mint hogy a lakosságot bevonva, velük együtt gondolkodva, olyan ötletek valósuljanak meg, melyek reflektálnak a helyiek igényeire, javítják épített környezetünk minőségét, valamint megoldást kínálnak régóta megfogalmazott elvárásokra is.

Az idei évben már a harmadik kiírást tudhatja maga mögött Budafok-Tétény Önkormányzata, melyben a kerület lakosai közel 150 ötletet küldtek be, melyek közül 60 ötletre lehetett szavazni. Ezen ötletek közül egy szavazási fordulóban, mintegy 5518 voksot leadva választotta ki a kerület lakossága a győztes javaslatokat. Idén először teljes kerületet érintő ötletre is voksolhattak a kerület lakosai.

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Újabb gyalogátkelő létesül Rózsakerten

Június 14-én kezdődik a zebra építése a Demjén István Református Gimnázium előtt, amely a Részvételi Költségvetés keretében valósul meg.

Elkészült a mezítlábas park

A projekt a Részvételi Költségvetés keretében valósult meg a Leányka utcai dombos játszótéren.