Regisztráció

Zajlanak a munkálatok

A Részvételi Költségvetés győztes projektjei az előkészítés fázisában vannak.

A kerületiek döntöttek, és 10 újabb projekttel gazdagodott Budafok-Tétény. A döntést tettek követték; már el is kezdtük a megvalósításhoz szükséges feladatok előkészítését.

Ennek első lépéseként a felelős szakirodák a nyertes ötletek megvalósítását készítik elő. Ez a beadott alapötletek részletes kidolgozásának és tervezésének fázisa. Amennyiben szükséges, kollégáink felveszik a kapcsolatot a projektgazdákkal, hogy a tervezés velük közösen gondolkodva történhessen.

Rózsavölgy Honfoglalás úti játszótér felújítása elnevezésű ötlet kapcsán az ötletgazdák részvételével megtörtént a helyszíni bejárás. Az itt egyeztetettek alapján pedig hamarosan kezdődik a tervezés. Így a rózsavölgyi kisgyermekeknek már nem kell sokat várniuk, hogy birtokba vehessék a felújított játszóteret.

Jókai utca / Nagytétényi út északnyugati sarok rendezése projektnél szintén bejárással kezdődött a megvalósítási szakasz. A terület rendezésének folyamatába a Vagyongazdálkodási iroda bevonta a Főépítészt és a hozzá tartozó Zöld Irodát is. Ennek köszönhetően létre tudunk hozni egy nem csak küllemében, de tulajdonviszonyaiban és felhasználásában is egyértelmű, rendezett, zöldebb teret.

Rózsakerti Sportcentrum befejezése is jól halad. A futókör nyomvonalát itt már két évvel ezelőtt a Részvételi Költségvetés első ütemében kijelölték a kollégák. Így most elkezdődhet a terveztetés, szakhatósági egyeztetés, kivitelező beszerzése. A szakemberek jelenleg arra keresik a megoldást, hogy az autóbeállókkal sűrűn keresztezett Rózsakert utcai szakaszon, hogyan küszöböljék ki a gépjárműforgalom okozta esetleges károkat a rekortán burkolaton.

Évek óta népszerűek a biztonságos közlekedést segítő ötletek. Ugyan a gyalogátkelőhelyek létesítése a Fővárosi Önkormányzat (BKK) hatásköre, de olyan sokan igényelték, hogy saját forrásból biztosítunk keretet minél több zebra létrehozására. A Gyalogos átkelőhely a Dunafoki játszótérhez is ilyen projekt, amely a játszótérre, parkba, sportolni igyekvők biztonságát szolgálja majd. A kivitelezés első lépése a társhatóságoktól a megfelelő engedélyek beszerzése. A hatóságok útmutatása alapján kell kijelölnünk a gyalogátkelők pontos helyét is. Ezután már „csak” terveztetni, engedélyezni és kivitelezni kell.

Ivókút a Tétényi-fennsíkon is sokak által kedvelt ötlet volt. A pandémiás időszak óta egyre több budafok-tétényi tölti szabadidejét a természetben. Tavaly ide szabadtéri kondiparkot álmodtak az ötletgazdák, idén pedig a kondipark mellé ivókutat fogunk kihelyezni. Mivel a környéken nagyon sokan sétáltatnak kutyát, olyan kút beszerzését tervezzük, amely lehetőséget biztosít a kutyusok itatására is.

Megragadva az alkalmat, szeretnénk felhívni mindenki figyelmét arra, hogy az ebek sétáltatásának szabályait mindenkinek kötelező betartania, hiszen mindannyian használjuk a közterületet, nem csak a kutyások. Kérjük, legyünk egymásra tekintettel!

Hamarosan beszámolunk a többi nyertes projekt előrehaladásáról is, ezért érdemes követni Facebook-oldalunkat és a kozossegrekapcsolva.hu oldal híreit egyaránt.

Ha naprakészek szeretnének lenni az egyes projektek alakulásáról, vagy arról, mikor lehet újra ötleteket beadni, iratkozzanak fel a hírlevelünkre, melyre a honlapunk nyitó oldalán van lehetőség.

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Véghajrában

Nyertes ötletek térképe