Regisztráció

Hamarosan újabb gyalogátkelőhely létesül Budafokon

Tavasszal kezdődhet a DunaFok Szabadidőpark és a Hajó utca közötti zebra kivitelezése.

A ,,Gyalogos átkelőhely a DunaFoki játszótérhez” elnevezésű ötlet a Részvételi Költségvetés tavalyi fordulójának egyik győztes pályázata. A gyalogátkelő létesítése a biztonságos közlekedést biztosítja a Hajó utcáról a DunaFok Szabadidőparkhoz érve.

A hatósági egyeztetéseket követően Budafok-Tétény önkormányzata megkapta a létesítési engedélyt, a kivitelező kiválasztása is megtörtént. A burkolatjelek felfestéséhez tartósan +5 C feletti hőmérséklet szükséges, így tavasszal kezdődhetnek meg a munkálatok.

Ha Önnek is van javaslata arra vonatkozóan, hogy milyen fejlesztések megvalósulását látná szívesen a kerületben, most újra lehetősége van pályázni. 2023. január 16-án indult el a Részvételi Költségvetés negyedik fordulója, amely ismét a lakosság kezébe adja a döntés jogát.

Fotó: Horváth Tamás

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Elindult a szavazás!

Az elmúlt hetekben lezárult a Részvételi Költségvetés ötödik kiírására. Az Önkormányzat munkatársai, szakirodáinak képviselői átnézték a beérkezett pályázatokat, amelyekből kiválasztották azt a 44 darab pályázatot, melyet szavazásra bocsátottak. Idén ismét lehetősége lesz nyerni közlekedésbiztonsági, állatvédelmi, közösségi szabadtéri pályázatoknak, így érdemes élni a szavazati lehetőséggel!

Újabb projekt készült el

A Részvételi Költségvetés keretében valósult meg a Jókai utca és a Nagytétényi út északnyugati sarkának rendezése.