Regisztráció

Szemétszedés közösségre kapcsolva

Negyedik alkalommal gyűltek össze az önkéntesek a Bartók Béla úton, a vastelepnél, hogy kerületünk különleges zöldterületén egy újabb szombati akció keretében a bokrok aljából is eltávolítsák a még megbújó, régi, vegyes hulladékokat.

Közel félszázan vettek részt a Városfejlesztési és -üzemeltetési Iroda, valamint Budafok-Tétény önkormányzata által szervezett szemétszedésen, amely a Részvételi Költségvetés forrásaiból valósult meg a Tétényi-fennsík területrehabilitáció című nyertes pályázat részeként.

– A Közösségre kapcsolva ötletpályázaton 2020/2021-ben a lakosok támogatásával már másodszor nyert ez a két részletben megvalósuló projekt. Az októberi szemétszedést követte most ez a tavasz eleji összefogás, amikor 6 darab hat-nyolc köbméteres konténert töltöttünk meg, ebből 3-4-et építési törmelékkel a BV Tempo Kft., azaz Baki Laci, aki géppel pakolt, a többi hulladékot kézzel szedtük össze a zsákokba. Tavaly óta három, önkormányzathoz bekötött kamera „figyeli” a szemetelőket, így valószínűleg ennek is köszönhető, hogy új szemét igazából nem keletkezett a területen. Elsősorban azt gyűjtöttük össze, amit ősszel, a levéllel borított bokrok között nem láttunk. A kerületi polgárőrök segítségével, irányítottan ritkítottuk meg a cserjéket, hogy jobban hozzáférjünk az eldobott hulladékhoz, így nem okoztunk kárt a növényekben – számolt be a március 4-i szemétszedés eredményéről Kovács István.

A Környezet- és Közrendvédelmi Bizottság elnöke kiemelte, hogy a Budafok-Tétényért Városfejlesztő Kft. – ahogy eddig is minden alkalommal – nagyon profin szervezte meg az akciót: megrendelte a konténereket, hozta a lapátokat, kiosztotta a szerszámokat, a zsákokat, és megtartotta a szokásos balesetvédelmi oktatást is, a veszélyes hulladékokat pedig a kft. munkatársai szállítják el egy későbbi időpontban. Hozzátette, hogy állandó képviselőtársa, Krieger Krisztina más irányú elfoglaltsága miatt sajnos most nem tudott jelen lenni a szemétszedésen, de az ötven önkéntes között több középiskolás és néhány gyerek is lelkesen részt vett.

Tamás Angéla

(Fotó: Horváth Tamás)

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Véghajrában

Nyertes ötletek térképe