Regisztráció

Március 16-án kezdődik a Rózsakerti futókör második ütemének építése

További, több mint 300 méter új gumiburkolat készül a Rózsakerti futókörön, a Részvételi Költségvetés finanszírozásában.

A Rózsakerti Sportcentrum ötlete a Részvételi Költségvetés első fordulójának győztes projektje, amely 2021 májusában készült el a Rákóczi és a Tűzliliom utcában. A 1,5 kilométeres futókör azóta is rendkívül népszerű a környéken élők körében.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a Részvételi Költségvetés 2022-i fordulójában további rekortán pálya építésére érkezett be javaslat a lakosság részéről. Az ötletet megszavazták, amelynek kivitelezése hamarosan el is kezdődik.

A Tűzliliom utcában a „Mini Cuki” fagyizó és a Tűzliliom utca 53. között több mint 100 méter hosszon, míg a Rózsakert utcában a Rózsakert utca 13/a és a Rózsakert utca 33. között 200 méter hosszon folyik majd az építés.

Ahol szükséges, a munkák során kijavítják a szegélysorokat, járdaburkolatokat és a pálya védelme érdekében parkolást gátló oszlopokat helyeznek ki.

A munkák előreláthatólag egy hónap alatt készülnek el.

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Biztonságosabb közlekedés Rózsavölgyben

Új felfestések és táblák segítik a közlekedést az Ady Endre – Péterhegyi úti csomópontban.

Újabb macskaivartalanítási akció

A Részvételi Költségvetés győztes projektjének célja a kóbor, utcáról befogadott macskák gyarapodásának megfékezése, a felelős állattartás elősegítése. 2023. november 10-től lehet jelentkezni a forrás kimerüléséig meghirdetett helyekre.