Regisztráció

Szúnyogirtás

Évek óta a kert nyáron használhatatlan, az autóhoz alig lehet kimenekülni a szúnyogcsípések miatt. Gyerekeim végtagjai most is tele vannak fehér foltokkal, a kikapart szúnyogcsípések miatt.

Korábban más kerületben laktunk, szintén közel a Dunához, ahol néhány csípéssel megúsztuk a nyarakat, nem volt ilyen brutális szúnyog mennyiség. Szeretném kérni és javasolni a szúnyoggyérítés átgondololását kibővített költségvetéssel. Folytatódjon a tavalyi évben elkezdett biológiai szúnyoggyérítés és különösen fontos lenne a lakosság szélesebb körű tájékoztatása, akár bevonása a munkába, hiszen a szúnyogok elleni harc mindannyiunk érdeke.
A biológiai gyérítés lényege, hogy a pangó vizeket olyan tablettákkal kezeljük, amelyek a szúnyogokat még lárvaként elpusztítják. Az ötlet megszavazása esetén az Önkormányzat biztosíthatna a kerületi lakóknak a vizek kezeléséhez szükséges tablettákat. Mivel sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a saját kertjükben tenyésztik ki a szúnyogokat, így különböző oktató anyagokat, szórólapokat, reklámokat is lehetne készíteni annak érdekében, hogy az emberek ismereteit bővítsük. Így az életünket évről évre megkeserítő szúnyogproblémát visszaszoríthatnánk, a kertünket pedig újra élvezhetnénk.
A szúnyogok elleni védekezést tekintsük a közös célunknak, az Önkormányzat pedig ehhez adjon meg minden segítséget a lakóknak.

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Újabb gyalogátkelő létesül Rózsakerten

Június 14-én kezdődik a zebra építése a Demjén István Református Gimnázium előtt, amely a Részvételi Költségvetés keretében valósul meg.

Elkészült a mezítlábas park

A projekt a Részvételi Költségvetés keretében valósult meg a Leányka utcai dombos játszótéren.