Regisztráció

Ady Endre u. és Péterhegyi u. kanyarodó útvonal védetté nyilvánítása táblával és felfestéssel

Az Ady Endre u. és Péterhegyi u. találkozásánál jelenleg ha valaki a Péterhegyi út felől érkezik, a villamossínen átkelve elsőbbséget kell adnia az esetlegesen jobbról érkezőknek.

Mivel az egy kis forgalmú utca, érdemes lenne egy elsőbbségadás kötelező táblával megvédeni a kanyarodókat. A kanyarodók többsége amúgy sem adja meg az elsőbbséget, ha valaki megadja, akkor pedig feltorlódik a forgalom. A helyzet balesetveszélyes is, hiszen a minden nap erre közlekedők már ismerik a de-facto standard viszonyokat, és ha valaki mégis szabályosan megáll, elsőbbséget adni, akkor könnyen okozhat ráfutásos balesetet.
Másik irányból vizsgálva a problémát, ha az Ady Endre úton érkezik valaki a helyszínre, és egyenesen szeretne haladni, akkor nem feltétlenül számíthat arra, hogy a Péterhegyi út felől kanyarodók megadják neki az elsőbbséget.
Érdemes lenne tehát a kereszteződést kitáblázni elsőbbségadás kötelező, illetve útkereszteződés alárendelt úttal táblákkal, valamint a kanyar külső ívén vastag szaggatott vonalat felfesteni, hogy látszon a védett útvonal.

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Kijelölt gyalogos átkelőhely megvalósítása a Rózsakerti Demjén István Református Gimnázium előtt

A Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola és Gimnázium épületei közötti óraközi átjárást tenné biztonságosabbá, ha a csomópontban egy kijelölt gyalogos átkelőhely létesülne forgalomlassító kialakítással.

Kolonics György Általános Iskola előtti játszótér felújítása