Regisztráció

Ady Endre u. és Péterhegyi u. kanyarodó útvonal védetté nyilvánítása táblával és felfestéssel

Az Ady Endre út és Péterhegyi út találkozásánál lévő forgalomtechnikai problémára és táblák, felfestések hiányára hívta fel a figyelmet az ötletbeadó.

Aki ismeri a csomópontot, tudja, részben a helyi adottságok miatt is, gyakran kaotikus állapotok uralkodtak: sok felé kellett a gépjárművezetőknek és a gyalogosoknak figyelni, az elsőbbségi viszonyok nehezen voltak követhetők, egy-egy tábla hiányával-pótlásával azonban megváltoztathatók.

Önkormányzatunk és a BKK munkatársai szoros összefogásban oldotta meg az itt élők által felvetett problémát. Ennek keretében pótolva lettek a hiányzó forgalomtechnikai táblák, nagy felületen kijavították a csomópontban az útburkolatot, vagy új burkolatjeleket festettek fel. Ezek lehetővé teszik a szabályozott, könnyebb kanyarodást, hogy egymás zavarása, balesetveszélyes helyzetek előidézése nélkül, jó helyre érkezzenek a közlekedők. Láthatóbb lett a buszmegálló területe is. 

Emellett felhívják a figyelmet a villamos elsőbbségére, és a villamoskeresztezés vágányzónájára „különösen veszélyes hely” burkolatjel is felkerült. Azonnal észlelhetők az elsőbbségi viszonyok, és, hogy honnan érkezhetnek járművek. Az ötlet megvalósulásának köszönhetően egyértelműbbé és biztonságosabbá vált a forgalom mind a gyalogosok, mind az autósok számára.

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Kijelölt gyalogos átkelőhely megvalósítása a Rózsakerti Demjén István Református Gimnázium előtt

A Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola és Gimnázium épületei közötti óraközi átjárást tenné biztonságosabbá, ha a csomópontban egy kijelölt gyalogos átkelőhely létesülne forgalomlassító kialakítással.

Kolonics György Általános Iskola előtti játszótér felújítása