Regisztráció

Alkotótér, műhely fiataloknak

Az ún. makerspace nagyon elterjedt nyugaton.

Kéziszerszámok, kisebb gépek, számítógépek, elektronikai alkatrészek állnak rendelkezésre. 3D nyomtatók, helyben megvásárolható alapanyagok segítik az alkotást. De a legfontosabb: a kialakuló közösség. Lehet programozást tanulni, Arduinóra (egy nagyon elterjedt mikroprocesszor-ökoszisztéma) alapuló automatikákat építeni, háztartási gépeket, egyéb készülékeket javítani.
Megtanulhatnak forrasztani, egyszerűbb fa- és lemezmunkákat elvégezni, fúrni-faragni.
Feltétel: elhivatott, pedagógusi vénával is rendelkező szakember jelenléte.

Egyre kevesebben jelentkeznek műszaki szakokra. Itt olyan készségeket lehetne elsajátítani, amik szakmunkás, kézműves vagy felsőfokú műszaki-természettudományos pályán hasznosak lehetnek. A környezetvédelmet is segíti, ha megjavítják a készülékeket kidobás helyett. Továbbá, a szabadidő hasznos eltöltésére, közösségi életre ad lehetőséget.
Önkormányzat kiegészítése: A projektet több ütemben tudjuk megvalósítani, amennyiben elnyeri az Önök szavazatait és így nyertes lesz. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy egy megvalósíthatósági tanulmány és módszertan kidolgozása után, fokozatosan tudjuk a szükséges funkciókat telepíteni.

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Újabb gyalogátkelő létesül Rózsakerten

Június 14-én kezdődik a zebra építése a Demjén István Református Gimnázium előtt, amely a Részvételi Költségvetés keretében valósul meg.

Elkészült a mezítlábas park

A projekt a Részvételi Költségvetés keretében valósult meg a Leányka utcai dombos játszótéren.