Regisztráció

HEROSZ- Új esély, új élet!

Az ötlet célja: Kerületünk egyetlen hontalan állatokat befogadó otthonának rehabilitálása, fejlesztése.


Az egyre növekvő számú, megoldatlan sorsú szaporulatok és a kóborló állatok elhelyezésének biztosítása érdekében, illetve a kerületi rendezettség szempontjából is kiemelten fontos, hogy a HEROSZ – Budapesti Állatotthon a megfelelő körülmények között tudjon állatokat befogadni. Az állatotthon XXII. kerületi telephelye a 1223 Bp., Nyél utca 239. szám alatt található.
Az ötletbeadó arra adott be javaslatot, hogy megvalósíthassák a karantén helyiségek megfelelő kialakítását, az elektromos hálózat modernizációját és a fűtési rendszer kiépítését.
Az állatotthon felújításával megfelelő körülmények között, biztonságban tölthetnék karantén idejüket a leendő gazdikereső állatok, egy új esély, egy új élet reményében. A projekt során létrejött, megfelelő körülmények biztosításával nagyobb lehetőség nyílna, akár több állat befogadására, megfelelő elhelyezésére, majd tudatos gazdához juttatására is! A projekt megvalósulásával közelebb kerülnek egymáshoz az állattartásra vágyó családok és az így, új lehetőséghez jutó, örökbe fogadható állatok egyaránt!

Önkormányzatunk a 158/2023 (IX. 7.) számú képviselő testületi határozat alapján támogatási szerződés formájában átnyújtotta az elnyert összeget az Állatotthon javára, így megkezdődhettek a felújítási munkálatok. 

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Közterületi szemétgyűjtők

A közterületeken elhelyezett kosaras, vagy henger alakú fém szemétgyűjtők nyitottak (kivéve a kutyakaki gyűjtők), és sokszor tapasztaltuk, hogy a szemét szétszórva hever körülötte.

Kijelölt gyalogos átkelőhely megvalósítása a Rózsakerti Demjén István Református Gimnázium előtt

A Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola és Gimnázium épületei közötti óraközi átjárást tenné biztonságosabbá, ha a csomópontban egy kijelölt gyalogos átkelőhely létesülne forgalomlassító kialakítással.