Regisztráció

Komposztláda osztása

Nagyon örülök, hogy 2 éve a lakosság olyan nagy arányban szavazott a közösségi költségvetésben az esővízgyűjtő javaslatomra, és hogy ezáltal győztes javaslatommal az önkormányzat jóvoltából ilyen nagy számú kerületi kert tulajdonosnak sikerült segíteni.

Nemcsak nagyon hasznos a kertben, hanem nagyon nagy szükség van rá a környezet tudatos, zöld szemléletváltásban is, ahogy ezt a tavalyi rendkívüli aszály is bizonyította.
Szeretném az idei kiírásban ezt a környezetbarát szemléletet tovább erősíteni, így most a legújabb közösségi költségvetésben komposztláda osztási programot javasolok. Néhány éve már futott egy osztási akció az önkormányzatnál, de azóta sok év telt el és akik esővízgyűjtőt igényeltek, biztosan nagyon örülnének mellé egy komposztládának is. Tudom, hogy egy nagyobb kertben sok komposztálni való akad, amikhez komolyabb komposztáló illene, de beletanulni és elkezdeni egy kisebb is elég, amiből az önkormányzat szintén oszthatna. Itt is nagyon fontos a környezettudatos nevelés, hogy ezzel is csökkentsük az elszállított zöld hulladékot a kerületi kertekből. Nagyon népszerű az önkormányzati zöld zsák osztási program, de az abba kerülő kerti zöld hulladék elszállítása is környezetszennyező, és drága is, ezt a zsákok árában meg kell fizetni. Emiatt a helyben komposztálás az igazi megoldás. Emellett a kertekben marad a tápanyag, mert általa visszaforgatódik, így dupla haszon keletkezik, ami jó a környezetünknek és jó a pénztárcánknak.

2024 tavaszán megvalósítjuk az ötletet, miután az előzetes regisztráció során kevesebb, mint 3 óra alatt betelt az 1000 db meghírdetett komposztláda. 2023. december 13-15. között nyitottuk meg a regisztrálás lehetőségét azoknak, akik szerettek volna komposztládát igényelni a projekt keretein belül. Nagyon nagy volt az érdeklődés, a helyek gyorsan beteltek. A jelentkezőket az általuk megadott elérhetőségen keresik majd a munkatársak a komposztláda átvételével kapcsolatban. 

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Közterületi szemétgyűjtők

A közterületeken elhelyezett kosaras, vagy henger alakú fém szemétgyűjtők nyitottak (kivéve a kutyakaki gyűjtők), és sokszor tapasztaltuk, hogy a szemét szétszórva hever körülötte.

Közterületi szemétgyűjtők

A közterületeken elhelyezett kosaras, vagy henger alakú fém szemétgyűjtők nyitottak (kivéve a kutyakaki gyűjtők), és sokszor tapasztaltuk, hogy a szemét szétszórva hever körülötte.