Regisztráció

Kondipark, kosárlabda-pálya (a pumpapálya és játszótér területének további kihasználása)

Nagyon örülünk, hogy nemrégiben hasznosításra került az „Elágazásnál” található, korábban elhanyagolt terület: biciklis pumpapálya és játszótér kapott itt helyet, ami kiváló kikapcsolódási lehetőséget nyújt az óvodás és az iskolás korú gyermekek számára.

A NYERTES ÖTLET, 2023:

Az ötletgazda a méltán népszerű Elágazás Parkba álmodott meg új funkciókat. A meglévő pumpapálya mellé javasolt egy fél-kosárlabda, úgynevezett streetball-pályát. A szabad részekre pedig kondiparkot, kültéri edzésre alkalmas eszközöket kért. Ezek eredményeként hatalmas sportpark jöhet létre az Elágazás parkban.

STÁTUSZ A MEGVALÓSÍTÁSRÓL, 2024

A kerületi lakosok már a húsvéti hosszú hétvégén birtokba vehették az elkészült fejlesztéseket: a Streetball pálya, melyet kerítés vesz körbe, komoly meccsekre is alkalmas lehet, a mindig rendelkezésre álló kosárlabda készletet pedig civil felajánlásnak köszönhetjük. Kérünk mindenkit, vigyázzon az eszközökre.

A streetball pálya körül az öntött gumiburkolaton található, újonnan telepített szabadtéri kondi eszközök mozgáskorlátozottak számára is használhatók. 

2024. május 11-én hivatalos megnyitó ünnepség keretében Önkormányzatunk átadta a nagyközönségnek a Streetball pályát és a kondiparkot. A rendezvényen a budafoki kosarasok segítségével a résztvevők kipróbálhatták az új kosárpályát, és a streetball játék szabályait sajátíthatták el.  

2024. szeptember 7-én a Borfesztivál keretében tartotta meg Önkormányzatunk azt a rendezvényt, melynek során a bonni testvérvárosi delegáció részvételével a parkot Bonn Parkra neveztük át, tisztelegve ezzel azelőtt, hogy Bonn városában is elneveztek egy parkot Budafokról.

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Készül a parkolósáv a Bartók iskolánál

Október 24-én, csütörtökön kezdődik a parkolósáv kialakítása a Bartók Béla Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola mögötti területen. A projekt a Részvételi Költségvetés egyik nyertes ötlete.

Kezdődik a Kolonics György Általános Iskola előtti játszótér felújítása

A tervek szerint 2024. szeptember 19-én kezdik a sportiskola előtti játszótér megújításának kivitelezését, a Részvételi Költségvetés keretében.