Regisztráció

Megvannak a helyszínek

Kiválasztották a Részvételi Költségvetés három győztes projektjének pontos helyszínét az október 19-i bejáráson.

A Részvételi Költségvetés keretében beérkező lakossági ötletek között évről évre megjelennek a biztonságos gyalogos forgalom biztosítását célzó pályázatok. Ilyenek például az újabb gyalogátkelőhelyek létesítéséről szóló javaslatok is. Ezek kezelése a főváros hatáskörébe tartozik, azonban az önkormányzat a lakosság igényeit figyelembe véve befogadja a kritériumoknak megfelelő projektjavaslatokat, amennyiben pedig a lakosság megszavazza, meg is valósítja azokat.

Idén a 18 győztes pályázatból kettő új zebra telepítését, egy pedig az Ady Endre út és Péterhegyi út kanyarodó útvonal védetté nyilvánítását célozza. Az ilyen jellegű projektek megvalósítása a legtöbb esetben hosszabb folyamatot vesz igénybe a tervezések, az engedélyeztetések, a közművekkel való egyeztetések miatt. 

Október 19-én a Rózsakerti Demjén István Református Gimnázium előtti, a Vihar utca–Anna utca gyalogátkelők és az Ady Endre út és Péterhegyi út kanyarodó útvonal védetté nyilvánításának helyszínbejárását tartották. A bejáráson részt vettek Budafok-Tétény önkormányzata, a Kormányhivatal, a BKK munkatársai, a tervezők, az üzemeltető és az ötletgazdák is. A területi adottságoknak megfelelően kiválasztották a legoptimálisabb helyszíneket, megoldásokat, így megkezdődhetnek a tervezések. A Péterhegyi út kereszteződésében a táblázás már rendben van, a csomópont rendezettségét, átláthatóságát burkolatjel-felfestésekkel és esetleg szigetek építésével gondolják erősíteni.

A burkolati jelek felfestéséhez tartósan +5 C feletti hőmérséklet szükséges, így tavasszal kezdődhetnek meg a munkálatok.

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Még vannak helyek!

A Részvételi Költségvetés győztes projektjének, a macskaivartalanítási akciónak a kóbor, utcáról befogadott macskák gyarapodásának megfékezése, a felelős állattartás elősegítése a célja. A meghirdetett helyek még nem teltek be, így továbbra is lehet jelentkezni a programra.

Elindult a szavazás!

Az elmúlt hetekben lezárult a Részvételi Költségvetés ötödik kiírására. Az Önkormányzat munkatársai, szakirodáinak képviselői átnézték a beérkezett pályázatokat, amelyekből kiválasztották azt a 44 darab pályázatot, melyet szavazásra bocsátottak. Idén ismét lehetősége lesz nyerni közlekedésbiztonsági, állatvédelmi, közösségi szabadtéri pályázatoknak, így érdemes élni a szavazati lehetőséggel!