Regisztráció

Életmentő támogatás a HEROSZ-nak

Az állatotthon hétmillió forintot kapott a Részvételi Költségvetésből.

Több mint harminc éve épült egy állatotthon a Tétényi-fennsíkon, a Nyél utcában, amely azóta is fogadja az árva állatokat, főleg kutyákat és macskákat. Az otthonra ráfér már a megújítás, hogy még kényelmesebb, biztonságosabb otthona legyen a rászoruló jószágoknak. Az intézmény októberben jutott hozzá egy jelentősebb részvételi költségvetési forráshoz, ami ezt a célt szolgálja. Vargyas Krisztiánt, a HEROSZ Állatotthon telepvezetőjét a fejlesztési támogatásról kérdeztük.

– Mennyi támogatást kaptak, és mire költik az összeget?

– Hétmillió forintot kaptunk, amely életmentő a számunkra, illetve az itt tartott állataink számára. Ebből az összegből a karanténépület felújítását tudjuk megvalósítani, ez már elengedhetetlen volt. Tizenhat fülkénk van, nyolc a macskáké, nyolc a kutyáké. Közeleg a tél, ideje komfortosabbá tenni ezeket a fülkéket, ami azt jelenti, hogy például meg kell oldanunk a fűtésüket, a villanyhálózat korszerűsítését, a tetőt rendbe kell hoznunk, és a helyet is bővítenünk kell, hogy még több állatot tudjunk befogadni. Bizony, előfordult az is, hogy egy-két csibésznek sikerült megszökni az otthonukból, ezt is meg kell akadályozni a jövőben, amiben segít majd a korszerűsítés.

– Jelenleg hány állat talált otthonra önöknél?

– Félszáz kutyánk és húsz cicánk van, de van egy malacunk és néhány teknősünk is, amelyek részére egy kis tavat is fenntartunk. Régebben voltak borzaink, juhaink, birkáink, madaraink is.

– Mikor kezdődik el a jelentős felújítás?

– Még nem tudni, hiszen csak most kezdtem tárgyalni a mesteremberekkel, vállalkozókkal, de remélem, mielőbb, mert jönnek a hideg napok, ami nem kedvez az állatok méltó tartásának.

Temesi László– Városházi Híradó

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Lezárult Budafok-Tétény Részvételi Költségvetése, kihirdettük a 15+1 győztest

Május 6-án lezárult Budafok-Tétény népszerű kezdeményezése, az ötödik Részvételi Költségvetés. Az idei kiírásban 43 ötletre szavazhatott a kerület lakossága.

CHIPet Csapat Kutyamentő Egyesület: segíts, hogy segíthessünk!

CHIPet Csapatunk már több, mint 5 éve segít a kerületünkben elkóborolt, vagy éppen itt kidobott kutyákon.