Regisztráció

Életmentő támogatás a HEROSZ-nak

Az állatotthon hétmillió forintot kapott a Részvételi Költségvetésből.

Több mint harminc éve épült egy állatotthon a Tétényi-fennsíkon, a Nyél utcában, amely azóta is fogadja az árva állatokat, főleg kutyákat és macskákat. Az otthonra ráfér már a megújítás, hogy még kényelmesebb, biztonságosabb otthona legyen a rászoruló jószágoknak. Az intézmény októberben jutott hozzá egy jelentősebb részvételi költségvetési forráshoz, ami ezt a célt szolgálja. Vargyas Krisztiánt, a HEROSZ Állatotthon telepvezetőjét a fejlesztési támogatásról kérdeztük.

– Mennyi támogatást kaptak, és mire költik az összeget?

– Hétmillió forintot kaptunk, amely életmentő a számunkra, illetve az itt tartott állataink számára. Ebből az összegből a karanténépület felújítását tudjuk megvalósítani, ez már elengedhetetlen volt. Tizenhat fülkénk van, nyolc a macskáké, nyolc a kutyáké. Közeleg a tél, ideje komfortosabbá tenni ezeket a fülkéket, ami azt jelenti, hogy például meg kell oldanunk a fűtésüket, a villanyhálózat korszerűsítését, a tetőt rendbe kell hoznunk, és a helyet is bővítenünk kell, hogy még több állatot tudjunk befogadni. Bizony, előfordult az is, hogy egy-két csibésznek sikerült megszökni az otthonukból, ezt is meg kell akadályozni a jövőben, amiben segít majd a korszerűsítés.

– Jelenleg hány állat talált otthonra önöknél?

– Félszáz kutyánk és húsz cicánk van, de van egy malacunk és néhány teknősünk is, amelyek részére egy kis tavat is fenntartunk. Régebben voltak borzaink, juhaink, birkáink, madaraink is.

– Mikor kezdődik el a jelentős felújítás?

– Még nem tudni, hiszen csak most kezdtem tárgyalni a mesteremberekkel, vállalkozókkal, de remélem, mielőbb, mert jönnek a hideg napok, ami nem kedvez az állatok méltó tartásának.

Temesi László– Városházi Híradó

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Még vannak helyek!

A Részvételi Költségvetés győztes projektjének, a macskaivartalanítási akciónak a kóbor, utcáról befogadott macskák gyarapodásának megfékezése, a felelős állattartás elősegítése a célja. A meghirdetett helyek még nem teltek be, így továbbra is lehet jelentkezni a programra.

Elindult a szavazás!

Az elmúlt hetekben lezárult a Részvételi Költségvetés ötödik kiírására. Az Önkormányzat munkatársai, szakirodáinak képviselői átnézték a beérkezett pályázatokat, amelyekből kiválasztották azt a 44 darab pályázatot, melyet szavazásra bocsátottak. Idén ismét lehetősége lesz nyerni közlekedésbiztonsági, állatvédelmi, közösségi szabadtéri pályázatoknak, így érdemes élni a szavazati lehetőséggel!