Regisztráció

A kerület közös ügy. Van ötlete?

Önkormányzatunk idén ötödik alkalommal indítja útjára a Részvételi Költségvetést. A kerületi lakosok 2024. január 15-től adhatják be ötleteiket Budafok-Tétény fejlesztésére vonatkozóan.

A Részvételi Költségvetés célja változatlan: a lakosságot bevonva, velük együtt gondolkodva olyan ötletek megvalósítása, melyek reflektálnak a helyiek igényeire, javítják épített környezetünk minőségét, valamint megoldást kínálnak régóta megfogalmazott elvárásokra is.

A lakosság minden évben 300 millió forintos keretösszegről dönthet, amelyhez hozzáadódik az előző évi Részvételi Költségvetés eredményhirdetése után keletkezett maradványösszeg. Ez 2023-ban 17.550.000 Ft volt, így 2024-ben összesen 317.550.000 Ft forrás áll rendelkezésre.

Az ötleteket továbbra is három fő témában várjuk, melyek illeszkednek a kerület hosszú távú stratégiai céljaihoz, terveihez, úgy mint: „Fenntartható Budafok-Tétény”, „Élhető Budafok-Tétény” és „Otthonunk, Budafok-Tétény”.

2024. január 15-én 12 órától, regisztráció után lehet benyújtani az ötleteket egészen 2024. február 29-én 12 óráig.


Önök döntenek a fejlesztésekről,

mi pedig megvalósítjuk őket!


Részletes tájékoztató: https://kozossegrekapcsolva.hu/kisokos

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Még vannak helyek!

A Részvételi Költségvetés győztes projektjének, a macskaivartalanítási akciónak a kóbor, utcáról befogadott macskák gyarapodásának megfékezése, a felelős állattartás elősegítése a célja. A meghirdetett helyek még nem teltek be, így továbbra is lehet jelentkezni a programra.

Elindult a szavazás!

Az elmúlt hetekben lezárult a Részvételi Költségvetés ötödik kiírására. Az Önkormányzat munkatársai, szakirodáinak képviselői átnézték a beérkezett pályázatokat, amelyekből kiválasztották azt a 44 darab pályázatot, melyet szavazásra bocsátottak. Idén ismét lehetősége lesz nyerni közlekedésbiztonsági, állatvédelmi, közösségi szabadtéri pályázatoknak, így érdemes élni a szavazati lehetőséggel!