Regisztráció

Újabb projekt készült el

A Részvételi Költségvetés keretében valósult meg a Jókai utca és a Nagytétényi út északnyugati sarkának rendezése.

Budatétény egyik központjának számító kereszteződés, sajnos, meglehetősen áldatlan állapotba került az elmúlt évtizedekben. Ennek megoldására nyújtotta be az ötletgazda a sarok rendezéséről szóló javaslatát a Részvételi Költségvetés keretében, melyeta lakosság meg is szavazott.

A terület változatos tulajdonosi viszonyai, valamint egyéb fizikai adottságai tették nehézzé a feladat megoldását. Számos egyeztetést követően, 2024 áprilisában készült el a projekt. Ennek keretében:

·         kijavíttatuk, kiegészítettük a járdák és a parkoló aszfaltburkolatát, javítottunk a parkoló vízelvezetésén,

·         parkolóhelyeket festettünk fel és időkorlátos parkolási rendet vezettünk be (08.00-20.00 óra között 3 óra időtartam), 

·         a zöldséges tulajdonosával közösen kialakítottunk egy rendezett, esztétikusabb áru- és göngyöleg tárolási-kezelési rendszert, valamint bekerítette az általa használt területet, 

·         a Nagytétényi út felőli funkció nélküli, különböző célból és időben készült, majd elhagyott burkolatokat elbontottuk,

·         kiépítettünk egy kis támfalat, mely lehatárolja a területet,

·         fákat, kis cserjéket, időszakosan virágzó évelő növényeket telepítettünk,

·         a Jókai utca – Nagytétényi út sarkon, a zebránál, amennyire lehetőség volt rá, javítottunk a gyalogjárda vonalvezetésén egy új szakasz építésével. 

A terület mind funkcionálisan, mind esztétikailag megújult. 

Április 15-én indul a Közösségre Kapcsolva // Részvételi Költségvetés 2024-es fordulójának szavazási időszaka. Idén is Önök választhatják ki, mit és hol fejlesszen az Önkormányzat.

Regisztráció: https://szavazas.kozossegrekapcsolva.hu/regisztracio

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Lezárult Budafok-Tétény Részvételi Költségvetése, kihirdettük a 15+1 győztest

Május 6-án lezárult Budafok-Tétény népszerű kezdeményezése, az ötödik Részvételi Költségvetés. Az idei kiírásban 43 ötletre szavazhatott a kerület lakossága.

CHIPet Csapat Kutyamentő Egyesület: segíts, hogy segíthessünk!

CHIPet Csapatunk már több, mint 5 éve segít a kerületünkben elkóborolt, vagy éppen itt kidobott kutyákon.