Regisztráció

A Húr-Háros utca kereszteződés forgalomtechnikai fejlesztése: gyalogátkelőhely kialakítása, forgalomcsillapítás

Életveszélyes kereszteződésről van szó, ahol négy irányból érkeznek sűrűn az autók és a busz is.

Az autóforgalom a frekventált időszakokban a gyalogos átkelést szinte lehetetbenné teszi. 4-6 között, és a reggeli órákban hosszú percekbe telik, mire sikerül az autók között résr találni, mert zebra hiányában még csak nem is lassítanak az autók. A környék lakottságát tekintve sűrű, a sok társasház miatt/Haros utca, és Húr utcában is/, főleg kisgyerekes családok és idősek laknak a környéken. Gyerekkel különösen veszélyes az átkelés, a dombon lefelé száguldó autók miatt!
Sajnos ez mindennapos, személyes tapasztalat. 
Rendszeresen vannak balesetek itt, hiszen a nagy forgalomhoz képest szűk az utca, ahol a busz is nehezen tud kifordulni. A gyalogátkelőhely a buszmegálló megközelítése miatt is nagyon fontos lenne. A Háros utcán egyébként a Liszt Ferenc utcai buszmegállótól kezdve egészen idáig nem található gyalogátkelőhely.

Ezenkívül megoldást nyújthatna még a kereszteződés forgalmi sűrűségére a Húr utca forgalmának csillapítása.
Sajnos a GPS is szívesen tereli erre az utcára a forgalmat, ami egy kicsivel rövidebb mint ugyanez az útvonal a Nagytétényi úton megközelítve. Az út minőségen is meglátszik az erős forgalom, hiszen néha teherautók és turistabuszok is betévednek az utcába, ahol emiatt rendkívül sok kátyú is kialakul, nem is szólva a forgalom zajáról. 

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Lezárult Budafok-Tétény Részvételi Költségvetése, kihirdettük a 15+1 győztest

Május 6-án lezárult Budafok-Tétény népszerű kezdeményezése, az ötödik Részvételi Költségvetés. Az idei kiírásban 43 ötletre szavazhatott a kerület lakossága.

CHIPet Csapat Kutyamentő Egyesület: segíts, hogy segíthessünk!

CHIPet Csapatunk már több, mint 5 éve segít a kerületünkben elkóborolt, vagy éppen itt kidobott kutyákon.