Regisztráció

Összefogás környezetünk tisztulásáért

Újabb szemétszedési akció valósult meg október 15-én a Részvételi Költségvetés forrásaiból.

A Tétényi-fennsík területrehabilitáció című pályázat a 2020/2021-es fordulóban került a nyertesek közé. A győztes pályázat részeként már két szemétszedési akciót is tartottak kerületünk különleges zöldterületén, mégis szükség volt egy újabbra, hogy a bokrok aljából is eltávolítsák a még látszó, régi vegyes hulladékokat.

– A lakóházakhoz közelebbi részt próbáltuk most megtisztítani. A Bartók Béla úton, a vastelepnél találkoztunk reggel kilenckor. Meglepődtem, mert a vártnál többen jöttek el. Ezen a szombaton munkanap volt, így nem számítottunk arra, hogy nyolc-tíz gyerekkel megerősítve közel harmincan is nekikezdhetünk a munkának.

A benzines ágvágóval és láncfűrésszel felszerelkezett polgárőrség nélkül azonban nem sokra mentünk volna a bozóttal sűrűn benőtt területen, ahol 7-8-10 éves szemétkupacokkal kellett megbirkóznunk – mesélte Krieger Krisztina. A képviselő hozzátette, hogy tavasszal a Kamaraerdei útnál tisztították meg a területet, amelyet azóta már négy kamera „figyel”. Ennek köszönhető, meg nyilván annak is, hogy az önkormányzat az ötlet első körös győzelme óta rendszeresen bejárja azt a területet a felelős szakirodával, hogy újabb szemétlerakás gyakorlatilag ott nem történt.

Az ötletgazdák a Részvételi Költségvetés 2021/2022-es évadában s pályáztak. A Tétényi-fennsík területrehabilitáció 2. elnevezésű projektet a lakosság idén is támogatta, így szavazataikkal bekerült a nyertesek közé, és elérkezett a megvalósítás fázisába.

– Két 8 köbméteres konténert raktunk tele, de bőven maradt még szemét. Fél egyre végeztünk, és úgy beszéltük meg, hogy februárban, amikor nem olyan erős még a vegetáció, újra szervezünk egy szemétszedést – mondta Krieger Krisztina. Az akcióhoz bárki csatlakozhat, aki szeretne tenni környezetünk védelméért, és kivenné részét a Tétényi-fennsík megtisztításából. A szemétszedés fő szervezője a parkfenntartást is végző Városüzemeltetési Kft., irányítói és összefogói Krieger Krisztina és Kovács István önkormányzati képviselők.

A technikai feltételeket és a szemétszedéshez szükséges eszközöket a Részvételi Költségvetés forrásaiból biztosítják.

Tamás Angéla

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Véghajrában

Nyertes ötletek térképe