Küldetés

 

Tisztelt Látogató!

Köszöntöm Önt Budafok-Tétény önkormányzata egyik legfontosabb közösségi kezdeményezése, a részvételi költségvetés honlapján. A projektet 2019-ben azért indítottunk útjára, hogy jobban megismerjük a kerületiek prioritásait, közvetlen beleszólást biztosítsunk számukra a lakóhelyükre vonatkozó források elosztásának meghatározásába,  és ezáltal hosszú távon erősödjön a döntéshozatal transzparenciája. Az elmúlt két év sikerei bizonyítják, hogy közelebb kerültünk ezen célok megvalósításához: büszkék vagyunk a benyújtott javaslatok sokszínűségére, az inspiráló közös gondolkodásra, de mindenekelőtt a kerületiek évről évre növekvő aktivitására, mely egyértelműen jelzi, hogy mi, budafok-tétényiek hiszünk a közösség erejében. Ennek köszönhető, hogy az eddig benyújtott közel 530 ötlet közül 206 javaslatot bocsáthattunk szavazásra, és az eddig nyertes 21 projektből 10 előnyeit már élvezhetik is a kerületiek, míg további 11 megvalósítása jelenleg zajlik. 

2022. március 17-én már harmadik alkalommal indul útjára a részvételi költségvetés; Budafok, Budatétény és Nagytétény – Baross Gábor-telep kerületrészek lakosai javaslatot tehetnek környezetük élhetőbbé és szebbé tételére, majd szavazás útján dönthetnek arról, hogy a biztosított keretet melyik ötletek megvalósítására, milyen fejlesztésekre fordítsa az önkormányzat. Újdonság az elmúlt évekhez képest, hogy a kerületieknek idén a teljes kerületet érintő ötletek benyújtására is lehetőségük nyílik.

Őszintén hisszük, hogy a részvételi költségvetésnek köszönhetően Budafok-Tétény példamutató, élhető, dinamikusan fejlődő kerületté válik, amely támogatja a fenntartható fejlesztéseket, valamint erősíti a közösségi szellemet és az elköteleződést szűkebb pátriánk iránt. 

Köszönjük eddigi javaslataikat, szavazataikat, és bízunk benne, idén is együtt tervezhetjük Budafok-Tétény jövőjét!

Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere