Regisztráció

Lezárult Budafok-Tétény Részvételi Költségvetése, kihirdettük a 18 győztest

Július 31-én lezárult Budafok-Tétény népszerű kezdeményezése, a negyedik Részvételi Költségvetés. Az idei kiírásra érkezett 145 ötlet közül, 62 ötletre szavazhatott a kerület lakossága. Összesen 12687 szavazattal, 18 darab nyertes projekt született, az idén újonnan bevezetett három kategóriában.

A Részvételi Költségvetés célja az, hogy a lakosságot bevonva, velük együtt gondolkodva, olyan ötletek kerüljenek megvalósításra, melyek reflektálnak a helyiek igényeire, javítják épített környezetünk minőségét, valamint megoldást kínálnak régóta megfogalmazott elvárásokra is.

Majd 5000 regisztráció érkezett be a megújlt, felhasználóbarátabb honlapon keresztül. A közel 13 ezer szavazat, három kategória között oszlott meg. A szavazás alkalmával mindenki 6 szavazattal rendelkezett, melyeket tetszőlegesen használhattak fel a lakosok a kedvelt projektek között.

A győztes ötletek közül 10 az ,,Otthonunk, Budafok-Tétény”, 5 az ,,Élhető Budafok-Tétény”, 3 pedig a ,,Fenntartható Budafok-Tétény” kategóriában fog megvalósulni:

·         Szúnyogirtás – Otthonunk, Budafok-Tétény (916 szavazat)

·         HEROSZ- Új esély, új élet! – Otthonunk, Budafok-Tétény (757 szavazat)

·         Közösségi Duna-part – Otthonunk, Budafok-Tétény (713 szavazat)

·         CHIPet Csapat Kutyamentő Egyesület– segíts, hogy továbbra is fennmaradhassunk és működhessünk! – Otthonunk, Budafok-Tétény (696 szavazat)

·         Biztonságos zebrát és villamosperont a Szakrendelőnél – Élhető Budafok-Tétény (576 szavazat)

·         Macskaivartalanítási akció – Otthonunk, Budafok-Tétény (540 szavazat)

·         Tétényi-fennsík területrehabilitáció 3. – Fenntartható Budafok-Tétény (529 szavazat)

·         Ady Endre u. és Péterhegyi u. kanyarodó útvonal védetté nyilvánítása táblával és felfestéssel – Élhető Budafok-Tétény (487 szavazat)

·         Komposztláda osztása – Fenntartható Budafok-Tétény (481 szavazat)

·         Kondipark, kosárlabda-pálya (a pumpapálya és játszótér területének további kihasználása) – Otthonunk, Budafok-Tétény (468 szavazat)

·         Vihar utca-Anna utca zebra – Élhető Budafok-Tétény (381 szavazat)

·         Kolonics György Általános Iskola előtti játszótér felújítása – Élhető Budafok-Tétény (381 szavazat)

·         Mezítlábas park – Otthonunk, Budafok-Tétény (365 szavazat)

·         Kertmozi restart – Dunafok kulturális pont – Otthonunk, Budafok-Tétény (360 szavazat)

·         Közterületi szemétgyűjtők – Fenntartható Budafok-Tétény (274 szavazat)

·         KERÉKPÁRTÁROLÓKAT A KÖZNEVELÉSI INTÉZMÉNYEK ELÉ – Otthonunk, Budafok-Tétény (272 szavazat)

·         Alkotótér, műhely fiataloknak – Otthonunk, Budafok-Tétény (230 szavazat)

·         Kijelölt gyalogos átkelőhely megvalósítása a Rózsakerti Demjén István Református Gimnázium előtt – Élhető Budafok-Tétény (218 szavazat)

Az idei kiírás nyerteseivel az Önkormányzat a következő hetekben felveszi a kapcsolatot, hogy elindulhasson a beadott projektek megvalósítása.

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Még vannak helyek!

A Részvételi Költségvetés győztes projektjének, a macskaivartalanítási akciónak a kóbor, utcáról befogadott macskák gyarapodásának megfékezése, a felelős állattartás elősegítése a célja. A meghirdetett helyek még nem teltek be, így továbbra is lehet jelentkezni a programra.

Elindult a szavazás!

Az elmúlt hetekben lezárult a Részvételi Költségvetés ötödik kiírására. Az Önkormányzat munkatársai, szakirodáinak képviselői átnézték a beérkezett pályázatokat, amelyekből kiválasztották azt a 44 darab pályázatot, melyet szavazásra bocsátottak. Idén ismét lehetősége lesz nyerni közlekedésbiztonsági, állatvédelmi, közösségi szabadtéri pályázatoknak, így érdemes élni a szavazati lehetőséggel!